GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μήνυση πολίτη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Άλλη μία μήνυση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο κ. Αντώνης Φούσας, εκπροσωπώντας κάτοικ...

Άλλη μία μήνυση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο κ. Αντώνης Φούσας, εκπροσωπώντας κάτοικο του Νέου Βουτζά ο οποίος υπέστη εγκαύματα και έχασε τη σύζυγό του.

Στη μήνυση που στρέφεται κατά του Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, του Ηλία Ψινάκη, Δημάρχου Μαραθώνος Αττικής, των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος Αττικής, των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κατά παντός, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, συνυπευθύνου και συνυπαιτίου για τα τραγικά συμβάντα από την πυρκαγιά της 23 και 24/7/2018 στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς, η σύζυγός μου, βρήκε τραγικό θάνατο και εγώ τραυματίστηκα (κάηκα) πολύ σοβαρά και σώθηκα από θαύμα, πλήρως εγκαταλελειμμένοι και οι δυο μας, τόσο από την Περιφέρεια και το Δήμο, μας όσο και από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, αλλά και από τους άλλους, κατά το νόμο, αρμόδιους και υπεύθυνους και αυτό έγινε κατά παράβαση της σχετικής ως κατωτέρω ειδικότερης νομοθεσίας της πατρίδας μας, σχετικά με την Πολιτική Προστασία. Δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, όπως δεν καθαρίστηκαν οι δρόμοι, οι πλατείες και τα οικόπεδα από τα ξηρά χόρτα και κλαριά”.

“Για τη βιβλική αυτή συνολική καταστροφή, όπως ασφαλώς, και για τον τραγικό θάνατο της συζύγου μου και τον δικό μου βαρύτατο τραυματισμό, ασφαλώς υπάρχουν τεράστιες ποινικές (και άλλες) ευθύνες των αρμοδίων και επιφορτισμένων κρατικών λειτουργών και οργάνων για τη πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων σοβαρών κρίσεων και έκτακτων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών, κ.λ.π.), και για τον λόγο αυτό, σπεύδω και εγώ να καταθέσω την παρούσα έγκλησή μου, παρά το ότι γνωρίζω, ότι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελήφθη σχετική πρωτοβουλία, και ήδη ενεργείται εκ μέρους σας Προκαταρκτική Εξέταση, η οποία βρίσκεται προς το τέλος της, ενώ υπεβλήθησαν και άλλες σχετικές εγκλήσεις από συγγενείς και άλλων θυμάτων. Κρίνω, όμως, σκόπιμο, ότι θα πρέπει, να υποβάλλω και εγώ την παρούσα έγκλησή μου, και να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη των κατηγοριών, τόσο για τον τραγικό θάνατο της ως άνω συζύγου μου Μαρίας Γαλάνη, όσο και για το δικό μου σοβαρότατο τραυματισμό, ώστε να καταστώ, νομίμως και επισήμως, διάδικος και να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής, ώστε να μπορώ ν΄ ασκώ τα νόμιμα δικαιώματά μου” σημειώνεται στο κείμενο της μήνυσης.

“Μηνύω και εγκαλώ τους ανωτέρω μηνυόμενους και ζητώ την άσκηση κατ΄ αυτών των σχετικών ποινικών διώξεων και την κατά νόμο τιμωρία τους. Δηλώνω, ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων προς υποστήριξη της κατηγορίας, τόσο για τον τραγικό θάνατο της αείμνηστης συζύγου μου (Μαρίας Γαλάνη), όσο και για το δικό μου βαρύτατο τραυματισμό” αναφέρεται ακόμη στο κείμενο της μήνυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση