GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω - ΒΙΝΤΕΟ

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, η σημαία της οποία κυματίζει εδώ καθώς χρησιμοποιεί το Κέντρο για εκπαίδευση. Και είναι ...

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, η σημαία της οποία κυματίζει εδώ καθώς χρησιμοποιεί το Κέντρο για εκπαίδευση. Και είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στα Χανιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη όλα τα στελέχη του ΚΕΝΑΠ καθώς με σκληρή δουλειά έχουν καταφέρει να προσφέρει το Κέντρο πρότυπη εκπαίδευση για την ναυτική ασφάλεια.

Όπως επεσήμανε ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ εν όψει των αλλαγών στον χώρο της Μεσογείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ οι αλλαγές αυτές αφορούν και στην Κρήτη, εν όψει της ημέρας που θα αρχίσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

«Σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις σε συνεργασία της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κρήτη, στον Πατραϊκό, στο Ιόνιο» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον τόνισε ότι η πολιτική που ασκεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, με ΗΠΑ, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία και άλλες αραβικές χώρες, την έχουν καταστήσει αξιόπιστο συνομιλητή.

«Η περιοχή μας, μεταξύ Σουέζ, Κύπρου, Μάλτας, είναι ένας χώρος που κινούνται ναρκωτικά, όπλα, πετρέλαια, που αποτελούν κύριο χρηματοδότη της τρομοκρατίας» είπε ο ΥΠΕΘΑ επισημαίνοντας πως «ο χώρος μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να ελεγχθεί και με την ανακήρυξη της ΑΟΖ οι ευθύνες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνονται κατ αρκετά μίλια από ότι είναι σήμερα».

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση