GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκαλυπτική έρευνα για το κέντρο της Αθήνας - Κίνδυνος καθιζήσεων σε τρεις περιοχές

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της πρόσφατης επιστημονικής μελέτης η οποία αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες κτίρια της Αττικής από ...

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της πρόσφατης επιστημονικής μελέτης η οποία αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες κτίρια της Αττικής από όπου διέρχονται τα υπογειοποιημένα ποτάμια παρουσιάζουν καθιζήσεις ενώ αρκετά σημεία των νοτίων προαστίων εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'' , τα εντυπωσιακά ευρήματα προέρχονται από εργασία που εξέτασε τη συμπεριφορά των υποδομών που βρίσκονται κοντά στους ποταμούς Ιλισό και Ηριδανό στην Αθήνα. Η περιοχή μελέτης περιελάμβανε το κέντρο της πόλης, τον Ταύρο, την Καλλιθέα, τη Δάφνη, τον Υμηττό και τα Ιλίσια, πυκνοκατοικημένες περιοχές από όπου διέρχονται τα υπογειοποιημένα ποτάμια.

Όπως διαπιστώθηκε, εκατοντάδες κτίρια της Αττικής παρουσιάζουν καθιζήσεις ενώ αξιοσημείωτα προβλήματα εντοπίστηκαν στις περιοχές του Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Οι υψηλότερες και συχνότερες τιμές καθιζήσεων που ξεκινούν από 2,5 χιλιοστά και φτάνουν τα 15,75 χιλιοστά μέσες τιμές κατ΄έτος εντοπίστηκαν σε τρία σημεία: στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στο τμήμα του Ταύρου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ταύρου από την πλευρά της Καλλιθέας- κοντά στο σημείο που βυθίστηκε το πάρκινγκ τον περασμένο Μάιο- και σε ένα τμήμα του Βοτανικού, βορειοδυτικά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πρόκειται για μεγάλες καθιζήσεις αν υπολογίσει κανείς ότι στη χειρότερη επιβάρυνση σε διάστημα πέντε ετών κάποια κτίρια καθιζάνουν κατά σχεδόν ένα εκατοστό.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις αιτίες των καθιζήσεων, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για αστοχίες στις κατασκευές αλλά και για εκδήλωση φυσικών φαινομένων. Τα ευρήματα που προέκυψαν και οι αναλύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδικός χάρτης για τα έργα μηχανικών που απαιτούνται προκειμένου να αντιστραφεί η δυσμενής εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση