GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζάεφ: Όσο το συντομότερο εφαρμοσθεί η Συμφωνία των Πρεσπών τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες

Σε διαρκή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εστιάζοντας στην επόμενη φάση, που είναι η επι...

Σε διαρκή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εστιάζοντας στην επόμενη φάση, που είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο, όπως τόνισε ο κ. Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Euronews.

«Όλοι συμφωνούμε ότι όσο το συντομότερο εφαρμοσθεί η Συμφωνία, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες, αφού η Συμφωνία καθαυτή έχει πολλά οφέλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιπλέον υπογράμμισε πως είναι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πως το μήνυμα που αυτό στέλνει είναι "να πάμε στο Κοινοβούλιο και να το εφαρμόσουμε".

"Η «Μακεδονία» δεν χρειάζεται εκλογές" αναφέρει ο Ζάεφ, τονίζοντας πως «η οικονομία είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν χρειάζεται να προκηρύξουμε εκλογές, εκτός αν είμαστε υποχρεωμένοι». Ο Ζόραν Ζάεφ, αφού επαναλαμβάνει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησής του, απευθύνει έκκληση για νηφαλιότητα και υπευθυνότητα ενώπιον της χώρας και του μέλλοντός της και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα πράξουν ό,τι επιτάσσει η υποχρέωσή τους προς τη χώρα.

«Είμαι ικανοποιημένος με την επιτυχία της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας, όπου όλοι οι αποφασισμένοι πολίτες ρίχνουν την ψήφο τους και έχουν λόγο για την κατεύθυνση την οποία παίρνει η χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση, περισσότερο από το 91% έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εμάς του πολιτικούς για να πάμε στο Κοινοβούλιο και να το εφαρμόσουμε. Κατ΄αυτήν την έννοια, τα μηνύματα του επιτρόπου Χαν και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία διακριτική και σαφής παρακίνηση προς τους βουλευτές να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησε, και αυτό περιμένουμε να συμβεί.

Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι. Συζητούμε διότι είμαι πεπεισμένος ότι η αντιπολίτευση τάσσεται επίσης υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Δεν έχω αμφιβολία γι΄αυτό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν αυτοί οι πολιτικοί υπολογισμοί, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία για τη χώρα μας» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση