GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΘΩΟΣ με βούλευμα! ΑΠΑΛΛΑΓΗ του Μιχάλη Καρχιμάκη για το σχέδιο «Πυθία»...

Την πλήρη απαλλαγή του Μιχάλη Καρχιμάκη και δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ που κατηγορήθηκαν για παραβίαση μυστικών της πολιτείας αποφάσισε το Συμ...

Την πλήρη απαλλαγή του Μιχάλη Καρχιμάκη και δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ που κατηγορήθηκαν για παραβίαση μυστικών της πολιτείας αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Οι δικαστές με το υπ´ αριθμ. 1430/2018 βούλευμά τους κλείνουν έτσι και το τελευταίο σκέλος της δικογραφίας που περιελάμβανε επίσης τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005 και το σχέδιο «Πυθία» που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
ΤΑ «ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ» ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ
Τον Σεπτέμβριο του 2017 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παρέπεμπε τον Μ.Καρχιμάκη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, με φυσικούς αυτουργούς δύο συγκατηγορούμενούς του υπαλλήλους της ΕΥΠ, και χρόνο τέλεσης του αδικήματος το 2005.
Το εν λόγω βούλευμα έκρινε, πλην της υπόθεσης του πρώην υπουργού, και αυτές που αφορούσαν τις υποκλοπές του 2004, καθώς και το σχέδιο εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, το 2008.
Για την υπόθεση των υποκλοπών έχει παραπεμφθεί ο 66χρονος Αμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ενώ για την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι, καθώς η δίωξη, που αφορά προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της αποστέρησης πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα, παραμένει κατά αγνώστων δραστών.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
Το σκέλος της δικογραφίας που είχε κεντρικό πρόσωπο τον Μιχάλη Καρχιμάκη επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2018 και πάλι στην ανάκριση , με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι δικαστές έκαναν τότε δεκτή την έφεση που άσκησε ένας εκ των τριών κατηγορουμένων στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του 2017.
Οι εφέτες ζητούσαν από τον ανακριτή της υπόθεσης να διενεργήσει επιπλέον έρευνα ώστε να εξεταστεί αν τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Μ. Καρχιμάκη αποτελούν όντως απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
Τελικώς όπως προκύπτει από το τωρινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που απαλλάσσει και τους τρεις κατηγορούμενους, τα έγγραφα δεν ήταν απόρρητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση