GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς έπεσε στα "δίχτυα" της αστυνομίας ο γνωστός ψυχίατρος του Κολωνακίου

Όσοι κινούνται χρόνια στην αγορά Υγείας και πληροφορήθηκαν για τη σύλληψη του γνωστού ψυχιάτρου-νευρολόγου του Κολωνακίου δεν έπεσ...

Όσοι κινούνται χρόνια στην αγορά Υγείας και πληροφορήθηκαν για τη σύλληψη του γνωστού ψυχιάτρου-νευρολόγου του Κολωνακίου δεν έπεσαν από τα σύννεφα, σύμφωνα με το Έθνος.

Ο γιατρός φέρεται να συνελήφθη από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέθετε πλέον άδεια άσκησης επαγγέλματος και λειτουργίας του ιατρείου του, η οποία του είχε αφαιρεθεί το 2010, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί έκλεισαν ραντεβού με τον γιατρό σαν ασθενείς, με αποτέλεσμα όταν επισκέφθηκαν το ιατρείο του να διαπιστώσουν ότι λειτουργούσε παράνομα, ενώ ανακάλυψαν και χάπια αμφιβόλου προελεύσεως.

Ο συγκεκριμένος γιατρός μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές του 2000, όταν και εμφανιζόταν ως “η τελευταία ελπίδα” για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στράφηκε και στη “νόσο των τρελών αγελάδων”, την Κρόιτσφελντ - Γιάκομπ, η οποία προκαλείτο σε όσους είχαν την ατυχία να καταναλώσουν κρέας από βοοειδή που έπασχαν από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Το πεδίο, άλλωστε, ήταν ελεύθερο στη συγκεκριμένη πάθηση, αφού ελάχιστοι επιστήμονες γνώριζαν καλά τη νεοφερμένη από τα βοοειδή νόσο. Τότε ήταν που συνέβη το λάθος. Εργαστηριακή εξέταση που είχε γίνει σε νοσηλευόμενο ασθενή έδειξε κάτι αμφιλεγόμενο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την περίοδο εκείνη σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν σε εξέλιξη η μανιώδης αναζήτηση πιθανών περιστατικών της Κρόιτσφελντ - Γιάκομπ, τα οποία είχαν προκληθεί έπειτα από κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Ο γνωστός γιατρός έσπευσε να αποφανθεί. “Είναι το πρώτο κρούσμα των τρελών αγελάδων”, είχε δηλώσει. Γρήγορα, όμως η εργαστηριακή εξέταση διαψεύστηκε καθώς ο συγκεκριμένος ασθενής δεν είχε προσβληθεί ποτέ από τη νόσο.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση