GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Δεν αποκλείω συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Τσίπρας αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα...

«Ο κ. Τσίπρας αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία» τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ANT1 .

Η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε – για παράδειγμα – τα θέματα των πλημμυρών στη Μάνδρα και των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική. Παράλληλα η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Σκοπιανό επεσήμανε ότι με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζόραν Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός. Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε, ενώ άσκησε κριτική και στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί. Εμείς επιθυμούμε και θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ανάπτυξη για όλους».

Τέλος η κυρία Γεννηματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση την οποία θα αποτελούν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει το κόμμα της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είναι μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου», για τις συντάξεις.

«Γιατί όχι; Είναι τα τρία κόμματα που έχουν χειριστεί την κρίση και θα πρέπει να διαπραγματευτούν την αλλαγή των δυσβάσταχτων όρων που έχει βάλει ο Τσίπρας στη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης έξι μήνες δεν έλεγε κουβέντα για να αλλάξουν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα. Τώρα το θυμήθηκε στη ΔΕΘ. Δεν μπορεί να βγει απέναντι στη Μέρκελ και να πει αλλάζουμε τη συμφωνία. Είμαστε εδώ να δείξουμε το ανάστημά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1

Με πληροφορίες από το ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση