GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιφέρεια Αττικής: Καμία υπέρβαση των ορίων για τους ρύπους στο Μάτι

Ολοκληρώθηκε η διενέργεια μετρήσεων της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο Μάτι που ανέθεσε η Περιφέρεια Αττικής στο Αστεροσκοπείο Αθην...

Ολοκληρώθηκε η διενέργεια μετρήσεων της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο Μάτι που ανέθεσε η Περιφέρεια Αττικής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών μετά την καταστροφική πυρκαγιά, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Επιλέχθηκαν σημεία εντός της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής, με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κατοικήσιμες περιοχές με στόχο τη διερεύνηση της έκθεσης του πληθυσμού στις υφιστάμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Καταγράφηκαν τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 του μαύρου άνθρακα ή αιθάλης, του μονοξειδίου του άνθρακα, των οξειδίων του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και του όζοντος.

Με βάση τις τιμές που προέκυψαν από τις μετρήσεις δεν παρουσιάστηκε καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους.

Μετρήσεις της ποιότητας της ατμόσφαιρας διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή με τον Κινητό Σταθμό Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατά την περίοδο 10-14 Σεπτεμβρίου 2018 στα κάτωθι σημεία:

• 3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2018,

• 2ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2018 και

• Μάτι, Κυανής Ακτής & Κύπρου (Καφετέρια Άρτιον) στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2018.

Επίσης, επιλέχθηκαν σημεία εντός της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής, με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κατοικήσιμες περιοχές με στόχο τη διερεύνηση της έκθεσης του πληθυσμού στις υφιστάμενες περιβαλλοντικές συνθήκες. Μετρήσεις στον χώρο στάθμευσης όπισθεν του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας, όπου την προηγούμενη περίοδο είχαν τοποθετηθεί καμένα αυτοκίνητα, δεν πραγματοποιήθηκαν βάση του αρχικού σχεδιασμού λόγω έργων αποκατάστασης του χώρου κατά την περίοδο μετρήσεων. Αντί αυτού επιλέχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας.

Οι μετρήσεις συμπεριελάμβαναν παρακολούθηση της διακύμανσης των επιπέδων σωματιδιακών και βασικών αέριων ατμοσφαιρικών ρύπων με αυτόματους αναλυτές συνεχούς καταγραφής και υψηλής χρονικής ανάλυσης.

Αναλυτικά τα Αποτελέσματα Μετρήσεων Αέρα Μάτι από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση