GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποια εταιρεία-κολοσσό αναθέτει η Τουρκία την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο

Τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου στον κόσμο την Schlumberger, με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, ενοικίασε η Τουρκία προ...

Τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου στον κόσμο την Schlumberger, με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, ενοικίασε η Τουρκία προκειμένου να υποστηρίξει την πρώτη γεώτρηση του Πορθητή στον στόχο «Αλάνια-1» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας για το 3ο τρίμηνο του 2018 (σελ. 4, με συμβόλαιο αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων, η Schlumberger θα συντονίσει πολλαπλές γραμμές εφοδιασμού, καθώς και θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργων στις επερχόμενες γεωτρήσεις.

Ανάμεσα στο προσωπικό της εταιρείας είναι και πολλοί τουρκικής καταγωγής επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εκφράσει από το 2014 ενδιαφέρον για τη χρησιμοποίηση της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου παροχής υπηρεσιών και τα κατάφερε. Το 2016 πραγματοποιήθηκε και αστυνομική ποινική έρευνα για μίζες, μετά από καταγγελία στην Αστυνομία του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Το γεωτρύπανο, γνωστό και ως Deepsea Metro II (Πορθητής), αποκτήθηκε πέρυσι από την Turkish Petroleum Company (ΤΡΑΟ).

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το πλοίο είναι επί του παρόντος αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι της Αττάλειας της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμές δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου, ενώ αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία θα αγοράσει σύντομα και δεύτερο τρυπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση