GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή Ιβανόφ: Η πλειοψηφία των βουλευτών έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού των Σκοπίων

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, τοποθετήθηκε εκ νέου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές δεν σεβάστη...

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, τοποθετήθηκε εκ νέου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του λαού.

"Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί» δήλωσε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης τoυ Κομιτάτου («Μακεδονική» Επαναστατική Οργάνωση) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Οκτωβρίου 1893.

"Σήμερα το όνειρό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πΓΔΜ είναι πραγματικότητα. Αλλά η ελευθερία δεν κατακτάται μια για πάντα, αλλά καθημερινά και συνεχώς. Αυτός είναι ο λόγος που η γενιά μας δεν είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει το ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί" ανέφερε.

"Σε όλες σχεδόν τις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, ο λαός μας πήρε σοφή απόφαση. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες ύψωσαν τις φωνές τους ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσεις που υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση. Στο δημοψήφισμα, ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνοσυνέλευση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψη, αλλά η πλειοψηφία των εκπροσώπων του λαού έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού" τόνισε.

"Χρειάζεται θάρρος και εγκαρτέρηση στην άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της διατήρησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του κράτους. Το θάρρος που επέτρεψε στους ‘’Μακεδόνες’’ επαναστάτες και μαχητές να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Οι άνθρωποι πάντα γιορτάζουν την γενναιότητα. Χωρίς σεβασμό για το παρελθόν και χωρίς την μοναδική ταυτότητα του καθενός δεν υπάρχει μέλλον. Κάθε γενιά έχει τη δική της μάχη. Μόνο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος η ‘Μακεδονία’ θα είναι προστάτης της ελευθερίας μας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας" δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Πηγή: www.nspm.rs

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση