GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως χωρίς την τάση να το διευρύνει, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφ...

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως χωρίς την τάση να το διευρύνει, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ αποσπά το 33% στην μέτρηση επί των εγκύρων με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί 11 μονάδες πιο κάτω, κερδίζοντας το 22%.Αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν υποχωρήσει ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μονάδα και η ΝΔ έχασε μισή, και κατ’ αυτόν τον τρόπο διεύρυνε το προβάδισμα της κατά 0,5 μονάδες.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο κοινοβούλιο. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοδυναμούν στο 1,5%.

Η ΝΔ απολαμβάνει μεγάλο προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, 59% έναντι 22%, με το χάσμα να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικρατεί και στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεύρυνε το προβάδισμά του κατά τρεις μονάδες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 35% των πολιτών, έναντι 22% για τον σημερινό πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται επίσης με 11 μονάδες του κ. Τσίπρα στο ξεχωριστό ερώτημα ποιος μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στην βελτίωση των οικονομικών του νοικοκυριού σας.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 14 κι 16 Οκτωβρίου σε δείγμα πανελλαδικό δείγμα 1.355 πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση