GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία Κασόγκι: Τον στραγγάλισαν και διαμέλισαν το πτώμα του

Ο αντιφρονών Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2...

Ο αντιφρονών Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου και το πτώμα του στη συνέχεια διαμελίστηκε, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης, χαρακτηρίζοντας "προμελετημένη" την επιχείρηση αυτή.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η επίσκεψη του γενικού εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ αλ Μοτζέμπ στην Τουρκία, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής "δεν απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα".

Ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε να ενημερώσει τους Τούρκους ομολόγους

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας είχε συνομιλίες στη διάρκεια της νύχτας με αξιωματούχους της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) σχετικά με τις έρευνες για τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαούντ Αλ Μοτζέμπ έφυγε από το ξενοδοχείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πήγε στα τοπικά γραφεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν έγινε γνωστό πόσο παρέμεινε εκεί προτού επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, έγραψε ότι ο Αλ Μοτζέμπ αρνήθηκε να ενημερώσει τους Τούρκους ομολόγους του πού βρίσκεται το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν «έντονη δυσπιστία» προς τον Αλ Μοτζέμπ καθώς αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, ενώ αρνήθηκε και να αποκαλύψει πληροφορίες για τον τοπικό συνεργό των δολοφόνων παρότι έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Γαλλικό ΥΠΕΞ: Ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας

Η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας, αν διαπιστωθεί ανάμειξη των αρχών της χώρας στη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Κασόγκι, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian. Η Γαλλία κάλεσε την Σαουδική Αραβία να βρει την αλήθεια για την υπόθεση, ενώ έχει ήδη δώσει πολλές διαφορετικές ερμηνείες, να ταυτοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία και να τους τιμωρήσει.

"Όσο δεν δημοσιοποιούνται, δεν ανακοινώνονται και δεν αξιολογούνται αυτοί που είναι υπεύθυνοι και οι συνθήκες γύρω από τη δολοφονία, θα συνεχίσουμε να ζητούμε την αλήθεια," δήλωσε ο Le Drian στο ραδιόφωνο RTL. "Μέχρι στιγμής δεν την έχουμε”. “Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα κατά των υπευθύνων", ανέφερε ο Le Drian, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν αποκλείει κυρώσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί σημαντικό εισαγωγέα γαλλικών στρατιωτικών εξοπλισμών και ειδών πολυτελείας.

Ο θάνατος του Κασόγκι - αρθρογράφου της Washington Post και δριμύ επικριτή του Σαουδάραβα διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Mohammed bin Salman - έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και έχει προκαλέσει κρίση στη χώρα.

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση