GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφετείο στην Ιταλία ήρε τον κατ' οίκον περιορισμό του δημάρχου του Ριάτσε

Εφετείο αποφάνθηκε την Τρίτη ότι πρέπει να τερματιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός του δημάρχου μιας πόλης της νότιας Ιταλίας που...

Εφετείο αποφάνθηκε την Τρίτη ότι πρέπει να τερματιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός του δημάρχου μιας πόλης της νότιας Ιταλίας που είναι γνωστός στη χώρα του κι εκτός αυτής διότι ήρε τις πύλες και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην υποδοχή και στην ένταξη μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

Ο Ντομένικο Λουκάνο έχει επαινεθεί από πολλούς εντός και εκτός Ιταλίας διότι επί δημαρχίας του, η Ριάτσε της Καλαβρίας υποδέχθηκε και ενέταξε στην τοπική κοινωνία χιλιάδες μετανάστες, φροντίζοντας μεταξύ άλλων για την επαγγελματική κατάρτισή τους, ιδίως σε τοπικές χειροτεχνίες.

Πριν από δύο εβδομάδες όμως ο Λουκάνο, ο «Μίμο» όπως είναι γνωστός στη Ριάτσε, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Οι ιταλικές διωκτικές αρχές τον κατηγορούν για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης, κακοδιαχείριση και παραβίαση των κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις, εξαιτίας της απευθείας ανάθεσης ενός συμβολαίου του δήμου. Η άσκηση δίωξης οδήγησε στην παύση του από το αξίωμά του.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε την Τρίτη ότι το εφετείο του Ρηγίου της Καλαβρίας έκανε δεκτή την προσφυγή του Λουκάνο για να αρθεί ο κατ' οίκον περιορισμός του. Ωστόσο, έδωσε παράλληλα εντολή στον παυθέντα δήμαρχο να μετακομίσει εκτός της πόλης.

Ο Λουκάνο κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι οργάνωνε εικονικούς γάμους και έδινε χαρτιά σε μετανάστες οι αιτήσεις των οποίων για τη χορήγηση ασύλου είχαν απορριφθεί και επομένως νομικά δεν είχαν δικαίωμα να παραμένουν στη χώρα.

Όταν συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως υπάρχουν υποκλοπές συνδιαλέξεών του, στις οποίες ο αριστερός δήμαρχος αυτοχαρακτηρίζεται «παράνομος» και δεν κρύβει πως σκοπεύει να παρακάμψει τους «βλακώδεις νόμους» για τη μετανάστευση.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Λουκάνο δήλωσε πως σκοπός του είναι η Ριάτσε να συνεχίσει να φιλοξενεί μετανάστες, ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση στη Ρώμη ή των αποφάσεων των δικαστηρίων.

Ο δήμαρχος είναι γνωστό πως βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι — του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας — που δήλωσε την Κυριακή ότι οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Ριάτσε χάρη σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση θα μεταφερθούν σε άλλους δήμους της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση