GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Να παραμείνουν αποστρατικοποιημένα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

“Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και ως σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ είναι φυσικό οι δύο χώρες να συνεργάζονται. Δεν προκα...

“Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και ως σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ είναι φυσικό οι δύο χώρες να συνεργάζονται. Δεν προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Anadolu.
Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνης τα νησιά αυτά πρέπει να παραμείνουν με αυτό το καθεστώς και ότι η Τουρκία παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά. «Το ζήτημα για εμάς είναι να παραμείνουν αποστρατικοποιημένα αυτά τα νησιά. Και το παρακολουθούμε από κοντά αυτό. Αναμένουμε να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, στις συνθήκες που έχουν συναφθεί και τις πρακτικές που εφαρμόζονται μεταξύ γειτόνων, ενώ παράλληλα αναμένουμε να αποφεύγονται απειλές και προκλήσεις, και να υπάρχει συμμόρφωση στο πλαίσιο των σχέσεων και των αρχών της καλής γειτονίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε, επίσης, ότι τον Οκτώβριο του 2019, σε ένα χρόνο από τώρα, θα αρχίσει η εγκατάσταση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της παράδοσής τους από τις ΗΠΑ, ενώ ήδη βρίσκονται στην Αμερική τέσσερις Τούρκοι πιλότοι και εκπαιδεύονται στη χρήση τους.
Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση