GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά τις γεωτρήσεις ο "Πορθητής" - Δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία

Την ώρα που το πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” ετοιμάζεται να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για γεώτρηση, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότ...

Την ώρα που το πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” ετοιμάζεται να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για γεώτρηση, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι η Άγκυρα αγόρασε και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, η Τουρκία αγόρασε έναντι 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων και το πλοίο Deepsea Metro I, σκάφος παρόμοιο με τον «Πορθητή».

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» ξεκινά το ταξίδι του για την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, ανήμερα της 95ης επετείου της ίδρυσης του τουρκικού κράτους. Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην ΑΟΖ της Τουρκίας. Τον Πορθητή θα συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση