GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή δήλωση Μογκερίνι-Χαν για την ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ

Με κοινή τους δήλωση η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ...

Με κοινή τους δήλωση η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιόχανες Χαν, επαναδιατυπώνουν τη σταθερή τους προσήλωση στη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ως ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωσή της και καλούν τη γείτονα να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στις συνταγματικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται:

Σήμερα στην ΠΓΔΜ το Κοινοβούλιο έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ψήφο του για έγκριση της έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αναμένουμε τώρα οι εθνικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας να συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις με την υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν τον Ιούνιο οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας. Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγετική ικανότητα και υπευθυνότητα για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή ψηφοφορία.

Είναι πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία για να προχωρήσει η χώρα αποφασιστικά προς τον ευρωπαϊκό δρόμο, όπως και για τη συμφιλίωση στην περιοχή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παρέχει την πλήρη στήριξή της στη χώρα τους πολίτες και τους θεσμούς της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση