GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία

Την απόφαση να αυξήσει τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά 35 λεπτά έλαβε η κυβέρνηση της Μέρκελ και πλέον θα αγγίζει τα 9,19 ευρώ ανά ...

Την απόφαση να αυξήσει τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά 35 λεπτά έλαβε η κυβέρνηση της Μέρκελ και πλέον θα αγγίζει τα 9,19 ευρώ ανά ώρα στην αρχή του επόμενου έτους, ενώ από το 2020 θα φθάσει στα 9,35 ευρώ. Αυτή η κίνηση αναμένεται να τονώσει την κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η αύξηση, που προτάθηκε από επιτροπή τον Ιούνιο, σηματοδοτεί τη δεύτερη για τον εθνικό κατώτατο μισθό που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ το 2015.

Αρχικά ορίστηκε στα 8,50 ευρώ ανά ώρα, ενώ το 2017 αυξήθηκε στο σημερινό επίπεδο των 8,84 ευρώ. Η αύξηση θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 2 εκατ. ανθρώπους ή και περισσότερους.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, 1,4 εκατ. άνθρωποι έλαβαν τον κατώτατο μισθό πέρυσι τον Απρίλιο και άλλοι περίπου 800.000 άνθρωποι κέρδισαν λιγότερα παρ' όλο που πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις για να λάβουν τον κατώτατο μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση