GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Ζάκυνθο κλιμάκιο της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας - Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού...

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού ύψους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Ζάκυνθο, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή πηγαίνουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, η ειδική γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγραφές, η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και σε μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση