GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καμπανάκια" από τον πρόεδρο του ΣΕΒ: Το οικονομικό κλίμα έχει χαλάσει - Σταματήστε την παροχολογία

"Καμπανάκια" έκρουσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας κατά την παρουσίαση της έρευνας της MRB με τίτλο "ο σφυγμό...

"Καμπανάκια" έκρουσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας κατά την παρουσίαση της έρευνας της MRB με τίτλο "ο σφυγμός του επιχειρείν".

Συγκεκριμένα, ο κ. Φέσσας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα, είπε ότι "το οικονομικό κλίμα έχει χαλάσει" σε σύγκριση με την περίοδο μέχρι το καλοκαίρι και ότι η ανάπτυξη δεν ξεπερνά το 2% του ΑΕΠ.

"Το κλίμα έχει χαλάσει γιατί έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δίνεται σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν» ανέφερε. Τα νούμερα «δεν επαρκούν για να μοιραστούν χρήματα που δεν υπάρχουν» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, άρα δεν υπάρχουν έσοδα από τα δάνεια, μόνο έξοδα» παρατήρησε ο κ. Φέσσας.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, όσο το ΑΕΠ μένει σταθερό, τόσο οι δείκτες δεν μπορούν να βελτιωθούν και αυτό που χρειάζονται οι επιχειρηματίες είναι μια φιλοεπιχειρηματική πολιτική, επενδύσεις, σταθερότητα, εμπιστοσύνη και κερδοφορία. Δεν εμπνέουμε εμπιστοσύνη και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε σταθερότητα.

Για τις τράπεζες είπε ακόμη, ότι όσο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ανακυκλώνεται, δεν θα μπορέσει να υπάρξει μια οριστική λύση. Και όπως προκύπτει ως αυτή τη στιγμή, η αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να είναι διαφορετική.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση