GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι - Έτσι "φυγάδευσαν" τη σορό του δημοσιογράφου από την Τουρκία - ΦΩΤΟ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξιχνίαση της υπόθεσης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με το Middle East Eye, οι τουρ...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξιχνίαση της υπόθεσης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το Middle East Eye, οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι ένας από τους σωματοφύλακες του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας μετέφερε με ιδιωτικό αεροσκάφος τη σορό του Κασόγκι από την Τουρκία στο Ριάντ. Ο Maher Abdulaziz Mutrib, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ήταν εκείνος που “φυγάδευσε” μέσα σε μαύρη σακούλα τη σορό του Κασόγκι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο σωματοφύλακας κατάφερε να φύγει από το αεροδρόμιο Ατατούρκ χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP. Έλεγχος δεν έγινε ούτε στο αεροσκάφος.

Αυτό συνέβη γιατί η απογείωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου. Σε ένα δεύτερο αεροπλάνο που ήταν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, έγινε έλεγχος, αλλά εκεί οι τουρκικές Αρχές δεν βρήκαν κάτι ύποπτο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές, ο Maher Abdulaziz Mutrib που είναι κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου έδειχνε να είναι ιδιαίτερα βιαστικός.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι δράστες τύλιξαν τη σορό του Κασόγκι με ένα χαλί και στη συνέχεια την έδωσαν σε ένα συνεργάτη του προξενείου για να τη "ξεφορτωθεί". Ωστόσο, την Κυριακή τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δολοφόνοι του τον έκοψαν σε 15 κομμάτια.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες φέρεται να φόρεσε τα ρούχα, τα γυαλιά και το Apple Watch του Κασόγκι και να έφυγε από την πίσω πόρτα του προξενείου προκειμένου να φανεί ότι ο δημοσιογράφος έφυγε ζωντανός από εκεί. Οι τουρκικές Αρχές όμως λένε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, οι Σαουδάραβες αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από όλες τις κάμερες ασφαλείας του προξενείου.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα μέρος της σορού του Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: middleeasteye.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση