GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Αποφασισμένοι ν'αγωνισθούμε εναντίον όλων των άκρως επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών μορφωμάτων

Την αποφασιστικότητα των δύο χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας, να αγωνισθούν εναντίον «όλων των άκρως επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών μορφωμά...

Την αποφασιστικότητα των δύο χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας, να αγωνισθούν εναντίον «όλων των άκρως επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών μορφωμάτων», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Πρ. Παυλόπουλος από την Κεφαλονιά, όπου από κοινού με τον Ιταλό ομόλογό του, Sergio Mattarella, απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες Ιταλούς στρατιώτες της Μεραρχίας Acqui. «Για να υπερασπισθούμε απέναντί τους το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και να μην βιώσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες του παρελθόντος», τόνισε συμπερασματικά ο κ. Παυλόπουλος.

Στη δήλωσή του, αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «στο δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί μας, κ.κ. Κάρολος Παπούλιας και Giorgio Napolitano, την 25η Απριλίου 2007, αποτίουμε σήμερα, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Φίλο και μεγάλο Ευρωπαίο κ. Sergio Mattarella, στο πλαίσιο ενός κορυφαίου συμβολισμού, φόρο τιμής στην Μνήμη των Ιταλών της Μεραρχίας Acqui, οι οποίοι έπεσαν, εδώ στην Κεφαλλονιά, θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας.

Με τον τρόπο αυτόν», σημείωσε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος, «αποδεικνύουμε ότι Ελλάδα και Ιταλία αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχασαν στο παρελθόν. Πλην όμως, πάντα διδασκόμενοι από την πικρή εμπειρία του φασισμού και της εγκληματικής συνεργασίας του με το ναζισμό, δηλώνουμε αποφασισμένοι ν’ αγωνισθούμε εναντίον όλων των άκρως επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών μορφωμάτων λαϊκισμού, όπου και αν αναφύονται, τα οποία "νοσταλγούν" το φασισμό και το ναζισμό, για να υπερασπισθούμε απέναντί τους το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και να μην βιώσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες του παρελθόντος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση