GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διπλωματική ήττα - Ο Τσίπρας κρατά ζωντανή τη φλόγα του αλυτρωτισμού

Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο προσφυγικό αλλά και τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε η πρόεδρος...

Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο προσφυγικό αλλά και τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική. Επιτέλους να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας» , δήλωσε στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΤ1 η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, τη στάση του Πρωθυπουργού και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. «Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται με την κυβέρνηση. Υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο; Και ποιο είναι το μήνυμά της σήμερα; Ο μεν Πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Ζάεφ. Από την άλλη ο συγκυβερνήτης, ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης, μιλά για δωροδοκίες που έγιναν με τη συνέργεια Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σόρος, Κοτζιά και μυστικών κονδυλίων της Ελλάδας», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως επέλεξε να δώσει ταυτότητα στα Σκόπια, τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και υποστηρίζοντας πως έτσι «κρατιέται ζωντανή η φλόγα του αλυτρωτισμού στη γειτονιά μας με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά. Αυτό το θεωρώ μια μεγάλη διπλωματική ήττα. Αν ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας να δοθεί εθνικότητα και γλώσσα στα Σκόπια δεν θα είχε γίνει χρόνια νωρίτερα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη; Δεν το έπραξαν γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν ήταν υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν λύνει προβλήματα του παρελθόντος αυτή η συμφωνία, αλλά ανοίγει καινούργια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά. Επίσης επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι δεν τήρησε την εθνική γραμμή για ονομασία erga omnes.

«Εδώ δεν υπάρχει erga omnes. Έχουμε μια χώρα που λέγεται Βόρεια Μακεδονία και έχουμε τους κατοίκους που λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική. Erga omnes σημαίνει ότι και οι κάτοικοι πρέπει να λέγονται Βόρειο-Μακεδόνες και η γλώσσα τους αντίστοιχα», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικά με τα όσα λέχθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και είδαν το φως της δημοσιότητας για τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι με την ερώτηση όλων των βουλευτών «ζητήσαμε να μάθουμε αν όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι πρωτοφανές ο ένας υπουργός να κατηγορεί τον άλλον «για κακοδιαχείριση» και «βρώμικα χέρια» Αν πράγματι ειπώθηκαν, τότε αναρωτιέμαι: τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν παίρνει θέση; Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι επέλεξε τον κ. Καμμένο. Αν ο κ. Καμμένος έλεγε αλήθειες τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τον κ. Κοτζιά και την κυβέρνηση. Αν έλεγε ψέματα τότε κακώς συνέχισε να κυβερνά μαζί με τον εταίρο του».

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για προκλητικό συνεταιρισμό εξουσίας που τα «καταπίνει» όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του, υπογραμμίζοντας ότι «το πιο εντυπωσιακό απ όλα είναι πως όλα αυτά έχουν έρθει στο φως της Δημοσιότητας και ξαφνικά κατηγορείται ο Τύπος και επιχειρείται η φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων γιατί αυτά που οι ίδιοι οι υπουργοί συζητούν δημόσια τα κάνουν αντικείμενο ρεπορτάζ. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη που ασχολήθηκε με το ζήτημα, θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα και με όλα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά των υπουργών».

Επανέλαβε πως ανεξάρτητα αν θα περάσει η συμφωνία ή όχι, η χώρα χρειάζεται εκλογές επειδή η κυβέρνηση όσο μένει κάνει μόνο ζημιά. «Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε, μετρήθηκε και φάνηκε ότι έχει ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα για να οδηγήσει τη χώρα σε μια ασφαλή έξοδο από την κρίση», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να βάλουν τέλος στο αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. «Μόνο σε αναπαραγωγή της κρίσης οδηγεί αυτό. Η αντίστροφη μέτρηση για αυτήν την κυβέρνηση έχει αρχίσει. Δεν βλέπω πώς μπορεί να κρατηθεί αυτό το κλίμα για πολύ καιρό. Το κλίμα είναι τοξικό και προσβάλει τη χώρα. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση κάνει ζημιά για τον τόπου», υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κοντά ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. «Είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό, ριζικά διαφορετικό. Θέλουμε μια άλλη αντίληψη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Ζητούμε δύναμη από τον ελληνικό λαό για να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Για να αλλάξουμε επιτελούς σελίδα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση