GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για τον θάνατο του Κασόγκι

Την υπόσχεση να αποκαλύψει "όλη την αλήθεια" για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, έδωσε ο πρόεδρος ...

Την υπόσχεση να αποκαλύψει "όλη την αλήθεια" για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διευκρινίζοντας ότι θα κάνει μια νέα δήλωση για το θέμα αυτό την προσεχή εβδομάδα.

"Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, μετά την παραδοχή για πρώτη φορά από τη Σαουδική Αραβία ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Το Ριάντ διαβεβαίωνε μέχρι τότε ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο.

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.

"Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;", αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ ανακοίνωσε ότι πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν και 18 πολίτες της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθησαν μετά την αρχική έρευνα που άρχισε το βασίλειο για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε κάνει έως σήμερα μεγαλόστομες δηλώσεις για τον θάνατο του Κασόγκι και περιοριζόταν να επικαλείται την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση