GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απρόθυμη η κυβερνητική πλειοψηφία για κατ' αντιπαράσταση ακρόαση Κοτζιά -Καμμένου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου Απρόθυμη να ικανοποιήσει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής Εθνικ...

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Απρόθυμη να ικανοποιήσει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με κλήση των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εμφανίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι πρωινές δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ΕΡΤ και κυρίως η διασαφήνιση ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών όπως την εκφράζει ο ΥΠΕΞ λειτούργησαν σε ένα βαθμό πυροσβεστικά στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα αρκετοί να εκτιμούν ότι εκλείπουν πλέον οι λόγοι σύγκλησης της Επιτροπής με ακρόαση και των δύο Υπουργών.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το αίτημα της Ν.Δ για κατ' αντιπαράσταση ακρόαση των δύο Υπουργών θα τύχει άμεσης και αρνητικής απάντησης από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα με το επιχείρημα ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με δημόσιες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι δεν εκφράζει την κυβερνητική θέση στο θέμα.

Ανοικτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλησης της Επιτροπής με κλήση μόνο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν πως από ελληνικής πλευράς δεν θα υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος , οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κοτζιάς θα μπορούσε να κληθεί -μόνο αν επιμείνει η αντιπολίτευση- για να τοποθετηθεί γενικώς επί εθνικών θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής με κυριότερη την υπόθεση των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση