GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα κλήση της πρέσβειρας της Ελλάδας στο αλβανικό ΥΠΕΞ

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη, η Ελληνίδα πρέσβ...

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη, η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, στην Ελληνίδα πρέσβειρα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».
Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της Ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».
Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».
«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσία στο Βουλαράτι» σχολιάζουν τα ΜΜΕ της γείτονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση