GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρώτες φωτογραφίες από την «Έντα Γκάμπλερ» που ετοιμάζει ο Δρίτσας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Αυλαία και πάμε; Σιγά-σιγά ναι γιατί η πρεμιέρα της «Έντα Γκάμπλερ» που ετο...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αυλαία και πάμε; Σιγά-σιγά ναι γιατί η πρεμιέρα της «Έντα Γκάμπλερ» που ετοιμάζει στο «Κάτω από τη γέφυρα» ο Γιάννης Δρίτσας δεν αργεί [δες 29.10]. Ως τότε εξασφάλισα για... τα μάτια σου μόνο τις πρώτες φωτογραφίες απ’ την εν λόγω δουλειά!

Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν θα παρουσιάζεται από τις 29 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα σε διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Δρίτσα. Ποια είναι η Έντα Γκάμπλερ; Ένα ερώτημα που βασάνισε μελετητές, σκηνοθέτες… και όσες την ερμήνευσαν. Μεταξύ τους η Ελεονόρα Ντούζε, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Μάγκι Σμιθ, η Ιζαμπελ Ιπέρ, η Κέιτ Μπλάνσετ… Ίσως να βασάνισε και τον ίδιο τον Ίψεν, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ποια είναι λοιπόν η Έντα Γκάμπλερ; Είναι ένα εύθραυστο φοβισμένο πλάσμα που ασφυκτιά εγκλωβισμένο μέσα σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία, ή ένα απάνθρωπο «τέρας», έτοιμο να καταστρέψει και να αυτοκαταστραφεί; Πολλοί, βρήκαν πολλά στοιχεία του Άμλετ στη Έντα Γκάμπλερ.

Και οι δυο γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά δεν το κάνουν.

Γνωρίζουν τον ένοχο, αλλά ζουν δίπλα του. Και «φεύγουν» χωρίς στην πραγματικότητα να κάνουν τίποτα απ’ τα τόσα που σχεδίαζαν να κάνουν».

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Δρίτσας

Σκηνικά-κοστούμια, επιμέλεια φωτισμού/μουσικής & ερμηνείες:

Μαριάννα Λαγουρού, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αννίτα Κούλη, Χριστίνα Κουλουμπή, Απόστολος Κρίτσας, Γιάννης Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση