GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δικαστής Μόρου δηλώνει ότι τον «τιμά» το γεγονός ότι ο Μπολσονάρου θέλει να του αναθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο δικαστής Σέρζου Μόρου — ο οποίος πρωταγωνίστησε στην έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, που έμεινε γνωστή στη Βραζιλία ...

Ο δικαστής Σέρζου Μόρου — ο οποίος πρωταγωνίστησε στην έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, που έμεινε γνωστή στη Βραζιλία με την ονομασία Operação Lava Jato («επιχείρηση πλύσιμο αυτοκινήτου-εξπρές», σε ελεύθερη απόδοση) — δήλωσε την Τρίτη πως τον «τιμά» το γεγονός ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου σκέφτεται να τον διορίσει στον θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Οφείλω να πω δημόσια ότι με τιμά το γεγονός ότι εξετάζεται» αυτό το ενδεχόμενο από τον Μπολσονάρου, δήλωσε ο δικαστικός, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Αν του ζητηθεί να γίνει μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο Μόρου διαβεβαίωσε ότι θα το «συζητήσει και θα το μελετήσει σε βάθος», αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει απολύτως σαφείς τις προθέσεις του.

Ο Μπολσονάρου συναντήθηκε την Τρίτη με συνεργάτες και συμμάχους του, για πρώτη φορά μετά τη νίκη του ακροδεξιού πολιτικού στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (28η Οκτωβρίου), κι άρχισε να προετοιμάζει την ομάδα που θα αναλάβει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας. Τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε ότι θέλει ο Μόρου να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης ή να καταλάβει μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο όταν υπάρξει κενή θέση (αυτό αναμένεται να συμβεί το 2020).

Εξαιτίας της έρευνας για το σκάνδαλο Lava Jato, που άρχισε να διενεργείται το 2014, δεκάδες κορυφαίοι πολιτικοί και επιχειρηματίες αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις και πολλοί καταδικάστηκαν για διαφθορά. Ένας από τους πολιτικούς που καταδικάστηκαν για δωροληψία σε μια υπόθεση που συνδεόταν με το σκάνδαλο ήταν ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μόρου παραμένει επικεφαλής της έρευνας, η οποία περιστρέφεται γύρω από τις δωροδοκίες με αντάλλαγμα κρατικές συμβάσεις, ειδικά από τη γιγαντιαία βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, την Πετρομπράς.

Ο δικαστής είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους της βραζιλιάνικης δεξιάς λόγω της υπόθεσης. Αντιθέτως, έχει επικριθεί έντονα από τη βραζιλιάνικη κεντροαριστερά, που τον κατηγορεί ότι έχει πολιτικά κίνητρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση