GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αμετακίνητοι" οι οπτικοί - Δεν μπορούμε να αντέξουμε το νέο σύστημα για τα γυαλιά οράσεως

Την αντίθεσή του για τις αλλαγές που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ ως προς την χορήγηση των γυαλιών οράσεως με κατάργηση της προπληρωμής από τους ασφαλ...

Την αντίθεσή του για τις αλλαγές που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ ως προς την χορήγηση των γυαλιών οράσεως με κατάργηση της προπληρωμής από τους ασφαλισμένους και την απευθείας πληρωμή των οπτικών από τον Οργανισμό εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών, Στέλιος Μυλόβας, μιλώντας στον RealFM 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
"Η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας ήταν να κάνει συμβάσεις με τους επαγγελματίες εκείνους στην περίπτωση τη δική μας, που παρέχουν υπηρεσίες. Αυτό μεταφράστηκε σε οπτικά παραδόξως. Το εξηγήσαμε στον υπουργό και στον ΕΟΠΥΥ ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το νέο σύστημα που προωθείται. Τα γυαλιά είναι προϊόν που έχει αγοραστεί, έχει πληρωθεί συν ότι δίνουμε και φόρους. Ο Οργανισμός και τα Ταμεία μας οφείλουν από το 2011, άρα ποιος μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια λογική" τόνισε ο κ. Μυλόβας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "και βέβαια θέλουμε να βοηθήσουμε τον ασφαλισμένο και μπορούμε να τον βοηθήσουμε ώστε να μην στέκεται στην ουρά και να μην επανέρχεται ξανά και ξανά στον Οργανισμό. Προτείναμε να πάρουμε εμείς όλη τη γραφειοκρατία με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνεται ο ασφαλισμένος. Τα καταστήματα οπτικών είναι οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις εκτός από δύο τρεις αλυσίδες μεγάλες που έχουν δημιουργηθεί. Δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτό το σύστημα".
Ένα άλλο πρόβλημα που επεσήμανε ο κ. Μυλόβας είναι ότι οπτικά είδη πωλούνται ανεξέλεγκτα παντού. "Υπάρχουν περίπου 500 παράνομα καταστήματα, τα οποία δεν έχουν την ειδική βεβαίωση και πιστοποίηση λειτουργίας" υποστηρίζει.
Ο Γενικός Γραμματέας των Οπτικών είπε ακόμη ότι "έχουν προσκληθεί από τον ΕΟΠΥΥ για συνάντηση" και τόνισε ότι "θα πάμε, έχουμε θέση και άποψη και η ουσία είναι ότι θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασφαλισμένους αλλά να πληρωνόμαστε κι εμείς".
Σχετικά με φαινόμενα που πολλές φορές συνταγές για γυαλιά οράσεων "μετατρέπονται" σε αγορά γυαλιών ηλίου, ο κ. Μυλόβας είπε ότι "θα μπορούσε πολύ εύκολα να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα αν το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου των Οπτικών και Οπτομετρών, το οποίο έχει νομοθετηθεί, ενεργοποιείτο αμέσως".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση