GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις γυναίκες έχασαν την ζωή τους από βόμβα που εξερράγη στο Ιράκ - Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Τρεις σιίτισσες πιστές σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι σε δρόμο καθώς βάδιζαν με σκοπό να φθάσουν σε έναν...

Τρεις σιίτισσες πιστές σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι σε δρόμο καθώς βάδιζαν με σκοπό να φθάσουν σε έναν από τους ιερούς τόπους του σιιτικού ισλάμ, όπου ήθελαν να κάνουν προσκύνημα, στη βορειοανατολική πόλη Χάνακιν του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε από ένα από τα όργανα προπαγάνδας του, το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ.

Ο ισχυρισμός αυτός του ΙΚ δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από κάποια άλλη πηγή. Πάντως οι σουνίτες εξτρεμιστές είναι ενεργοί σε αυτή την περιοχή και έχουν στοχοθετήσει επανειλημμένα σιίτες στο παρελθόν, αφού τους θεωρούν «αποστάτες».

Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Ιράκ για το ετήσιο προσκύνημα του Αρμπάιν, το τέλος των σαράντα ημερών πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, του Ιμάμη Χουσέιν.

Το ΙΚ συνεχίζει να διεξάγει σωρεία απαγωγών, φόνων και βομβιστικών επιθέσεων παρά την κατάρρευση, το 2017, του αυτοανακηρυγμένου «χαλιφάτου» του, που είχε εγκαθιδρύσει σε τμήματα της επικράτειας του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση