GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Κασόγκι: Τον σκότωσαν μέσα σε επτά λεπτά

Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με το middleeasteye.net, πο...

Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το middleeasteye.net, που επικαλείται μία πηγή από την Τουρκία, χρειάστηκαν επτά λεπτά για να πεθάνει ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Η πηγή υποστηρίζει ότι έχει ακούσει ολόκληρη την ηχογράφηση με τις τελευταίες στιγμές του Τζαμάλ Κασόγκι.

Όπως αναφέρει η πηγή έσυραν τον Κασόγκι από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι που υπάρχει εκεί.

“Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν" είπε η τουρκική πηγή στο Middle East Eye.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, ήταν ένας από τους 15 πράκτορες που έφτασαν με ιδιωτικό τζετ στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η πηγή, ο Τουμπάιγκι ήταν εκείνος που τεμάχισε το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Καθώς άρχισε να διαμελίζει το σώμα του Κασόγκι, ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική και συμβούλευσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

“Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο” ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι, σύμφωνα με την πηγή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τρίλεπτη εκδοχή του ηχογραφημένου ντοκουμέντο δόθηκε στην εφημερίδα Sabah αλλά δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά (G7) και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την “έντονη ανησυχία” τους για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου , ζητώντας να διενεργηθεί “σε βάθος, αξιόπιστη, διαφανής και ταχεία” έρευνα για την υπόθεση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή πληροφοριών: middleeasteye.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση