GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν πίνεις παρέα με τον Γιούνκερ και δεν είσαι και Γερμανός, τεχνοκράτης ΕΕ δεν γίνεσαι...

" Μα το Χριστό... θα σας κάνω να έχετε το τέλος της...

"Μα το Χριστό... θα σας κάνω να έχετε το τέλος της...
Ελλάδας"
Tης Γεωργίας Γκαρδαλίνου
Η περίπτωση του κυρίου Εττιγκερ
Ο χαρωπός εύθυμος και συχνά πιωμένος ως στουπί κύριος Εττινγκερ δυστυχώς για εμάς είναι ο Γερμανός στην καταγωγή επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ, επιλεγμένος και ουχί εκλεγμένος, προερχόμενος από το κόμμα FPD, επιλογή βεβαίως του CDU, της Μέρκελ. Είναι ο κύριος που είχε ζητήσει οι σημαίες των χρεωμένων κρατών να βρίσκονται σε υποστολή και μάλιστα για την περίπτωση μας είχε ζητήσει να αναλάβουν ξένοι την διοίκηση των υπουργείων, τόσο που και τότε είχε ζητηθεί η παραίτηση του αλλά φυσικά οι ομοεθνείς του ως τέτοιοι και μόνο τον κάλυψαν (Honor Mahony, MEPs call for German commissioner to apologise or resign, EU Observer, 14 settembre 2011) Είναι ο ίδιος που είχε πρόβλημα με το σχήμα των ματιών των κινέζων, με τις γυναίκες κλπ και εσχάτως με την Ιταλία, η οποία έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης χαρωπών δηλώσεων του, περί συμμόρφωσης της ψήφου των πολιτών σύμφωνα με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και σαφώς με τα εθνικά του και μόνο συμφέροντα. Χαρακτηριστική η περίπτωση της συνέντευξης στις αρχές του Ιουνη 2018,που κυκλοφόρησε διαδικτυακά του κυρίου Γκρεγκορ Γκιζι, τέως προέδρου και πάντα μέλους του Ντιε Λινκε, (για να θυμόμαστε είναι ο κύριος που έθεσε στο αρχείο την πρόταση διαγραφής του Σύριζα από το Ντιε Λινκε) που δήλωσε ότι ναι μεν οι δηλώσεις του ήταν απαράδεκτες, αλλά δεν έπρεπε να παραιτηθεί ως Γερμανός.

Στην χορωδία των ευθυγραμμισμένων δηλώσεων κατά του νέου προϋπολογισμού της γείτονος, μετά τα μεγάλα αφεντικά, αστέρια και μισοφέγγαρα σήμερα ξαναχτύπησε λοιπόν και ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, μέσω του άκρως γερμανικού spiegel on line, με συνέντευξη του που αναγκάσθηκε φυσικά να την ξανακαταπιεί όπως και τις προηγούμενες δηλώσεις, αλλά όπως είπε και ο Γκυζι, μένει σθεναρά στην θέση του ως Γερμανός.
Τι έγραψε το Spiegel
Η διαμάχη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης εισέρχεται στον επόμενο στάδιο. Οι αρχές των Βρυξελλών υπό τις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να απορρίψουν το σχέδιο προϋπολογισμού για το επόμενο έτος , δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Günther Oettinger (CDU) SPIEGEL.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2019 δεν είναι συμβατός με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στην ΕΕ", δήλωσε ο Oettinger. Ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici θα πραγματοποιήσει μια διάσκεψη στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα. ‘Εχει απορριφθεί λοιπόν, η Επιτροπή θα στείλει επίσημη επιστολή απόρριψης αύριο Πέμπτη(!) στην ιταλική κυβέρνηση. Είχε παρουσιάσει το σχέδιο προϋπολογισμού την τελευταία στιγμή την Τρίτη το βράδυ. [Αυτό είναι και το πρώτο ψέμα :η Επιτροπή δεν έχει αποφανθεί, το δεύτερο ψέμα :η προθεσμία υποβολής ως τα μεσάνυχτα της 15ης/10 τηρήθηκε με το παραπάνω, ενώ πολλές χώρες υπέβαλαν και τα αντίστοιχα προσχέδια αρκετές ώρες αργότερα στην επόμενη μέρα, ως είθισται]
Και αρχίζει το ρεσιτάλ: Η δεξιά εθνικιστική Λέγκα και το λαϊκιστικό αριστερό Κίνημα 5 Αστέρων στην Ιταλία θα οδηγήσουν το ομοσπονδιακό έλλειμμα την επόμενη χρονιά να φθάσει στο 2,4% του ΑΕΠ, για να χρηματοδοτήσουν τις ακριβές τους προεκλογικές υποσχέσεις. Αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το 0,8% που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο, καθώς η πρόβλεψη του 2,4% βασίζεται σε εξαιρετικά αισιόδοξες υποθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη.
Αν και η ιταλική κυβέρνηση είναι ακόμα κάτω από το όριο του 3% του Μάαστριχτ με τα νέα χρέη της, ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η Ιταλία πρέπει επίσης να μειώσει το συνολικό της χρέος. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να ανέρχεται μόνο στο 60% του ΑΕΠ, αλλά είναι ήδη πλήρως 70 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω. Ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ είναι της τάξης του 130% και τον ξεπερνάει μόνο η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.
Σε άλλες χώρες της ΕΕ και στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η ιταλική πολιτική εγείρει ανησυχίες. Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα αυξάνονται. Για ένα δεκαετές ομόλογο, η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει σήμερα περίπου 3,5% τόκους. Σε σύγκριση (SPREAD), στη Γερμανία είναι μόνο περίπου 0,5%. Η 26η Οκτωβρίου αναμένεται με ανυπομονησία: αυτή τη μέρα οι δύο κύριοι οργανισμοί αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's πρέπει να είναι πάνω από την ιταλική πιστοληπτική ικανότητα.
Οι αντιδράσεις της Ιταλικής κυβέρνησης δεν άργησαν συγχρονισμένες και συγκροτημένες, επισημαίνοντας πως έγιναν ψευδείς δηλώσεις με τα χρηματιστήρια ανοιχτά, συνήθης οικονομική τρομοκρατική πρακτική των Γερμανών της οποίας κι εμείς γευτήκαμε τους καρπούς. Είναι γεγονός πως το Spread των ιταλικών ομολόγων είχε πάρει την ανιούσα, ξεπερνώντας τις 300 ποσοστιαίες μονάδες λόγω επιθέσεων και διεθνών παρακλήσεων των γερμανών να πουληθούν άμεσα τα ιταλικά ομόλογα. Όμως από την στιγμή που αναρτήθηκε δημόσια το σχέδιο οι τιμές κατέβηκαν, το χρηματιστήριο ανέβηκε και γενικότερα η γερμανοκινούμενη επίθεση δεν βρήκε στόχο. Η δήλωση του Ματτέο Σαλβίνι (“Είμαστε βέβαιοι για τον κρατικό προϋπολογισμό μας, δεν θα τον αλλάξουμε. Σταματήστε και αφήστε την ιταλική κυβέρνηση να δουλέψει υπέρ των Ιταλών”) και η παράλληλη του Λουίτζι Ντι Μάιο (“Ο Έτινγκερ και όλοι οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα έπρεπε να αρχίσουν να φέρονται ως σοβαροί άνθρωποι και να δαγκώνουν την γλώσσα τους τρεις φορές πριν να κάνουν δηλώσεις, όπως ο ήρωας Πάλομαρ, του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο. Ο ήρωας αυτός, αν την τρίτη φορά που δάγκωνε την γλώσσα του ήταν ακόμη πεπεισμένος γι' αυτό που ήθελε να πει, το έλεγε. Αλλιώς σώπαινε. Κι έτσι περνούσε εβδομάδες και ολόκληρους μήνες σωπαίνοντας”), σε συνδυασμό με τις ανάλογες της περίστασης επίσημες ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να καταπιούν δηλώσεις και δημοσιεύματα...
Το “αξιοπιστότατο” der Spiegel αναγκάστηκε να γράψει: “Σημείωση του συντάκτη: σε προηγούμενη έκδοση αυτού του άρθρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό. Αυτό δεν είναι σωστό. Σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την απόρριψη του ιταλικού σχεδίου προϋπολογισμού. Μια επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με άρνηση δεν θα έρθει, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Ρώμη, αλλά μόνο μετά τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ του Επιτρόπου Moscovici και της ιταλικής κυβέρνησης”.
Ο δε Μπεκρούλιακας αφού τον ήπιε αναγκάσθηκε να παραδεχθεί πως οι δηλώσεις του αφορούσαν προσωπικές εκτιμήσεις



Αυτό που τεχνηέντως οι Γερμανοί αποκρύπτουν είναι:
1. στα χρόνια της κρίσης οι εξαθλιωμένοι φτωχοί στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 182%
2. η Ιταλία πάραυτα διαθέτει ενεργητικό 50 δις ευρώ του ισοζυγίου πληρωμών από τις εξαγωγές της
3. διαθέτει πολύ μικρότερο ιδιωτικό χρέος που είναι κι αυτό δείκτης παραμέτρων υπολογισμού σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία (γιατί κατά τη δήλωση τους η Γαλλία είναι η Γαλλία και κάνει ότι γουστάρει), ή η Ισπανία (που επίσης γράφει απταίστως τους σχετικούς κανόνες μια και η κυβέρνηση Σάντσες είναι φιλική προς την Επιτροπή)
4. Η Ιταλία συνεισφέρει πολύ περισσότερα στον προϋπολογισμό ΕΕ από ότι λαμβάνει

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση