GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουριέτ: Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του

Την άδεια να ερευνήσουν το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, προκειμένου...

Την άδεια να ερευνήσουν το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, προκειμένου να εξακριβωθεί τι έχει απογίνει ο αγνοούμενος Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος είχε μπει στο προξενείο την περασμένη Τρίτη 2 Οκτωβρίου, αλλά δεν βγήκε ποτέ.

Χθες ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, Σεντάν Ονάλ, κλήθηκε για δεύτερη φορά στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τον οποίο ζητήθηκε πλήρη συνεργασία στην υπό εξέλιξη έρευνα.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι ο Σαουδάραβας αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος της «Ουάσιγκτον Ποστ» δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο και έπειτα κατατεμαχίστηκε σε 15 κομμάτια και έτσι βγήκε από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκο-αραβικών Μέσων Ενημέρωσης, Τουράν Κισλακτσί, ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με πολύ άγριο, σχεδόν βάρβαρο τρόπο. «Παρόμοια αγριότητα δεν έχει καταγραφεί ξανά. Δολοφονείτε κάποιον που έρχεται στο προξενείο σας ως φιλοξενούμενος. Είναι απαράδεκτο», ανέφερε ισχυριζόμενος πως κάποιοι από αυτούς που έφτασαν με τα δύο αεροπλάνα από δύο διαφορετικές χώρες διέπραξαν το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες τους λένε ότι τον δολοφόνησαν, τον τεμάχισαν, μοίρασαν τα μέλη του σώματός του στους 15 που έφτασαν με τα αεροσκάφη στην Κωνσταντινούπολη και τον πήραν μαζί τους.

«Τέτοια αγριότητα στην ιστορία δεν έχει υπάρξει. Ήταν δημοσιογράφος της “Ουάσιγκτον Ποστ”. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του είναι Αμερικανοί πολίτες. Και ο ίδιος προετοιμαζόταν να γίνει. Έλεγε ότι θα έπαιρνε την αμερικανική υπηκοότητα. Δεν έπρεπε να το τολμήσουν αυτό εντός της Τουρκίας. Αναμένουμε την αντίδραση των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι χώρα υπέρ της ελευθερίας, πρέπει να αντιδράσει. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να σιωπήσει», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση