GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστάσεις Βούτση από Καμμένο για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξ...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών κράτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι εφαρμόζοντας τον νόμο η Βουλή έχει λάβει γνώση έξι φορές τον τελευταίο χρόνο για απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών άνω των 25.000 ευρώ ενώ εκκρεμεί ένα ακόμα αίτημα για σχετική συζήτηση.

Περιγράφοντας τη διαδικασία ο κ. Βούτσης είπε ότι μόλις λαμβάνει τον σχετικό φάκελο από το υπουργείο Εξωτερικών συγκαλεί τους Αντιπροέδρους της Βουλής και τους ενημερώνει με τους τελευταίους να μπορούν να κρατούν σημειώσεις.

"Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν Αντιπρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι είναι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων τους, εκτιμώ ότι όλοι οι Πρόεδροι των κομμάτων έχουν ενημερωθεί από τους Αντιπροέδρους της Βουλής" είπε ο κ. Βούτσης και φωτογραφίζοντας τον κ. Καμμένο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν δικαιούται αρχηγός κόμματος να λέει ότι δεν είχε ενημέρωση.

"Το ζήτημα που ανέκυψε χθες είναι σαφές πως σε ότι αφορά τη Βουλή και κατά τη γνώμη μου και την κυβέρνηση θεωρείται απολύτως αποσαφηνισμένο. Τις ίδιες εξηγήσεις είχε δώσει απ’ ότι ξέρω κι ο κ. Κοτζιάς αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να έχετε από πρώτο χέρι ότι αυτή η διαδικασία έχει τηρηθεί απαρεγκλίτως στον έναν χρόνο που ισχύει αυτή η διαδικασία".

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Βούτσης απέφυγε να υιοθετήσει τις διαρροές από το στρατόπεδο του κ. Κοτζιά για μυστικά κονδύλια σε άλλα υπουργεία. "Για μένα τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν τέτοιου είδους απόρρητες δαπάνες σε άλλα υπουργεία" είπε.

Καταλήγοντας πάντως ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση διασάλευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή από την παραίτηση Κοτζιά.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση