GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση για τον Στέφανο Τσιτσιπά που πήρε τη νίκη σε βάρος του 32χρονου Ιταλού (Νο.14) Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-2 ...

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση για τον Στέφανο Τσιτσιπά που πήρε τη νίκη σε βάρος του 32χρονου Ιταλού (Νο.14) Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-2 σε 76 λεπτά στο τουρνουά της Στοκχόλμης και θα διεκδικήσει αύριο τον πρώτο του τίτλο κόντρα σε έναν εκ των Τζον Ίσνερ ή Έρνεστς Γκούλμπις!

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αντιμετωπίσει τον πανύψηλο Αμερικανό, επικεφαλής του ταμπλό, και στη φάση των «16» του Wimbledon, όπου ηττήθηκε στα τρία σετ.

Εύκολος αντίπαλος δεν είναι και το ίδιο ισχύει και για τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τον εκρηκτικό Γκούλμπις.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι αυτή τη φορά δεν θα βρει απέναντί του παίκτη... τύπου Ναδάλ, σίγουρα του δίνει πολύ περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο.

Με τον Ράφα είχε παίξει τόσο στον τελικό της Βαρκελώνης, όσο και στον τελικό του Τορόντο.

Με την πορεία του στη Στοκχόλμη διατηρεί, εκτός των άλλων, τις ελπίδες που έχει για να πάει στο ATP Finals ως αναπληρωματικός, κάτι που θα είναι ασφαλώς άλλη μια τεράστια επιτυχία για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Φονίνι, ο Στέφανος σημείωσε ο πρώτο μπρέικ του στο όγδοο γκέιμ (5-3) και έδειξε χαρακτήρα αμέσως μετά όταν έμεινε πίσω με 0-40. Έσβησε συνολικά τέσσερα μπρέικ πόιντ του Ιταλού και εκμεταλλευόμενος το πέμπτο σετ πόιντ του, έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη του.

Μπήκε αρκετά νωρίς στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ (2-1) και αυτό το ματς θα ήταν πια αδύνατον να γυρίσει, αφού ο Φονίνι, εκτός των άλλων, αντιμετώπισε και πρόβλημα στο δεξί πόδι.

Ο Τσιτσιπάς, λοιπόν, σημείωσε νέο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (5-2) και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια να κλείσει τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση