GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο γυναίκες κυοφόρησαν το ίδιο μωρό

Πρώτη φορά στα χρονικά δύο μητέρες από τις ΗΠΑ κυοφόρησαν το ίδιο μωρό, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης...

Πρώτη φορά στα χρονικά δύο μητέρες από τις ΗΠΑ κυοφόρησαν το ίδιο μωρό, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πρόκειται για την Άσλεϊ Κούλτερ, η οποία γέννησε το αγοράκι που είχε κυοφορήσει τόσο η ίδια, όσο και η σύζυγός της, Μπλις Κούλτερ. Η μέθοδος, ονομάζεται “Effortless Reciprocal IVF” και επέτρεψε στην Μπλις, μία από τις δύο γυναίκες να φιλοξενήσει αρχικά το έμβρυο στην δική της μήτρα. Έπειτα, το έμβρυο μεταφυτεύθηκε στην μήτρα της Άσλεϊ, όπου και παρέμεινε μέχρι τον τοκετό.

Ωστόσο, πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί δεν προχώρησαν στην χρήση δωρητή σπέρματος. Ο λόγος είναι, διότι, θα επέτρεπε μόνο στη μία να κυοφορήσει το μωρό και κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον νομοθετικό πλαίσιο στο Τέξας, θα σήμαινε ότι η άλλη γυναίκα δεν θα θεωρούνταν φυσική μητέρα του παιδιού, αλλά θα έπρεπε να το υιοθετήσει.

Οι ίδιες, δηλώνουν πανευτυχείς, ενώ όπως παραδέχονται το δεκαήμερο που μεσολάβησε μετά τη “μεταφύτευση” του εμβρύου ήταν ιδιαίτερο κρίσιμο. Όμως, όλα πήγανε ρολόι και ήρθε στην ζωή ο μικρούλης Στέτσον με βάρος 3,5 κιλών, τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση