GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη - Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά - Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, όπου δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες...

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, όπου δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ανά την Ευρώπη παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στην Ιταλία, εκτός από τα πέντε θύματα που καταγράφηκαν τη, Δευτέρα, ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στη Βενετία από πτώση δένδρου, καθώς και ένας πυροσβέστης στον Άνω Αδίγη. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στο Τρεντίνο (βόρεια) από κατολίσθηση λάσπης και βράχων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε kitesurf (αετοσανίδα) κοντά στην Κατόλικα, στην ακτή της Αδριατικής, καθώς μια ριπή ανέμου τον έριξε πάνω στα βράχια, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Το πτώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε εξάλλου σήμερα από τη λίμνη του Λέβικο, στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Επίσης ένας άνδρας αγνοείται στα ανοικτά της Καλαβρίας, καθώς το ιστιοφόρο του βρέθηκε τη Δευτέρα πάνω στα βράχια. Το σώμα ενός ανθρώπου εθεάθη στη θάλασσα, όμως δεν κατέστη δυνατό να περισυλλεγεί εξαιτίας της τρικυμίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, περίπου 170 τουρίστες και εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία είναι αποκλεισμένοι στο πέρασμα του Στέλβιο στη βόρεια Ιταλία, στα σύνορα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία, σε ύψος άνω των 2.700 μέτρων, εξαιτίας ισχυρών χιονοπτώσεων.

Στο Φρίουλι-Βενετία Τζούλια στα βορειοανατολικά, 23.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και πολυάριθμοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεύονται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σε ορισμένες περιφέρειες της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στη Γένοβα, το αεροδρόμιο επρόκειτο να παραμείνει κλειστό έως τις 15:00, καθώς η πίστα του ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί λόγω των φερτών υλικών από τις βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Τα σχολεία της πόλης παραμένουν κλειστά, το ίδιο και στη Ρώμη και σε πολυάριθμους άλλους δήμους της Ιταλίας.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε επίσης τη Δευτέρα πλημμύρα στη Βενετία, με αποτέλεσμα να κλείσει η πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Οι γειτονικές της Ιταλίας χώρες επλήγησαν επίσης από την κακοκαιρία.

Στην Αυστρία άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ./ώρα, παρέσυραν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας ένα μέρος της σκεπής του μεσαιωνικού φρουρίου που δεσπόζει στο Σάλτσμπουργκ.

Νοτιότερα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας κάλεσε χθες το βράδυ τους περίπου 500 κατοίκους του χωριού Μουρ να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να καταφύγουν στους επάνω ορόφους εξαιτίας της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού που έχει μπλοκάρει τις προσβάσεις στο χωριό.

Η ίδια προειδοποίηση εκδόθηκε και για τους κατοίκους μιας κοιλάδας κοντά στα ιταλικά σύνορα, όπου το πρωί της Τρίτης εκφράζονταν φόβοι ότι φράγματα μπορεί να υποχωρήσουν υπό την πίεση των υδάτων.

«Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχω δει κάτι τέτοιο», δήλωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό ORF ο Μάρτιν Γκουγκενμπέργκερ, διοικητής των πυροσβεστών κοινότητας αυτού του τομέα όπου έχουν αποκλειστεί πάρα πολλοί μικροί δρόμοι και περίπου 10.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Στη Σλοβενία, που βρίσκεται από τη Δευτέρα σε «κόκκινο συναγερμό», αγνοείται η τύχη ενός άνδρα που έκανε αετοσανίδα, ενώ, στην Κροατία, η Ριέκα πλημμύρισε και έχουν διακοπεί πολλά δρομολόγια οχηματαγωγών.

Στο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί εξαιτίας πλημμυρών ή πτώσεων δένδρων.

Στη Γαλλία, το χιόνι που έπεσε στο κέντρο της χώρας παγίδευσε πάνω από 2.000 οχήματα στην Κεντρική Οροσειρά, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση 195.000 νοικοκυριών.

Στην Κορσική, 21.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ οι Αρχές κάνουν απολογισμό των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν ριπές ανέμου ταχύτητας 160 χλμ./ώρα.

Στην Ισπανία, χιονοπτώσεις στις Αστούριες προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ 4.700 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις Αρχές.

Στην Τσεχία, αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στα σιδηροδρομικά δρομολόγια καθώς σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δένδρων στις σιδηροδρομικές γραμμές ενώ περίπου 30.000 κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού CEZ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση