GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Μην λέτε ότι οι τράπεζες καταρρέουν, δεν είναι αλήθεια - ΒΙΝΤΕΟ

του Γιώργου Λυκουρέντζου Καθησυχαστικό μήνυμα σε αγορές, επενδυτές και πολίτες για την κατάσταση των τραπεζών έστειλε από τη Βουλή...

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Καθησυχαστικό μήνυμα σε αγορές, επενδυτές και πολίτες για την κατάσταση των τραπεζών έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας ψέμα ότι οι τράπεζες δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι την υποστήριξη του νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια είχε αναλάβει από το πρωί η Υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε στη Βουλή λίγο μετά τη μία το μεσημέρι θέλοντας προφανώς να στείλει σαφές μήνυμα αισιοδοξίας αποδίδοντας το χθεσινό “κραχ” των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο σε παιχνίδια κερδοσκόπων.

Περιγράφοντας μια ιδανικά ελεγχόμενη κατάσταση των τραπεζών ο κ. Τσακαλώτος είπε: “Η δική μου άποψη για τις τράπεζες είναι πολύ σαφής. Έχουμε τέσσερα θετικά πράγματα. Οι δύο από τις τέσσερις δεν έχουν ανάγκη τον ELA. Οι δύο άλλες θα έχουν τελειώσει με αυτό τα Χριστούγεννα. Όλες οι τράπεζες έφτασαν στους στόχους για τα κόκκινα δάνεια και τους ξεπέρασαν. Όλες οι τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστς. Είναι με επάρκεια κεφαλαιοποιημένες, όλες έχουν επιστροφές καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα. Αυτά πρέπει να κοιτάζουν οι επενδυτές και όχι αυτούς που σορτάρουν. Οι τράπεζες είναι σε πολύ καλή θέση και έχουν πολλές προκλήσεις μπροστά τους. Πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι εντελώς αντιμετωπίσιμη . Να μη λέτε ότι οι τράπεζες καταρρέουν. Δεν είναι αλήθεια” είπε.

Απαντώντας μάλιστα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια ο οποίος υποστήριξε ότι κάθε μέρα που μένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ είναι καλύτερα για τη Ν.Δ αλλά δεν είναι καλύτερα για τη χώρα ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το 2019 θα είναι καλύτερο έτος και στην απασχόληση και στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη. “Αν ήμουν στη θέση σας και πίστευα το αντίθετο δεν θα ζητούσα εκλογές”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: real.gr

1 σχόλιο

  1. Δεν καταρρεουν μονο κατακρημνιζονται
    με ΠΑΤΑΓΟ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΝΗ...!!!!
    ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ Η ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ
    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΙ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΕΣ...
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση