GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκομμένα δύο χωριά στις Άλπεις λόγω κατολισθήσεων - Ελικόπτερο μεταφέρει φαγητό και ξύλα στους κατοίκους - ΒΙΝΤΕΟ

Με ελικόπτερο στέλνουν φαγητό ξύλα αλλά κι ένα αυτοκίνητο στους κατοίκους δύο μικρών χωριών στις γαλλικές Άλπεις τα οποία αποκόπηκ...

Με ελικόπτερο στέλνουν φαγητό ξύλα αλλά κι ένα αυτοκίνητο στους κατοίκους δύο μικρών χωριών στις γαλλικές Άλπεις τα οποία αποκόπηκαν από... τον πολιτισμό έπειτα από κατολίσθηση βράχων, τον Απρίλιο.

Ένας τεράστιος όγκος από χώμα και πέτρες και μια βαθιά χαράδρα που σχηματίστηκε στην πλαγιά είναι ό,τι απέμεινε από τον μοναδικό δρόμο προς τα χωριουδάκια Μπερούλ και Σεν Σαμπίν, με αποτέλεσμα οι συνολικά 45 κάτοικοι να αναγκάζονται να περπατήσουν από τη δουλειά τους μέσα από το δάσος με το δείπνο τους στα σακίδια πλάτης τους.

Την Πέμπτη νοίκιασαν ελικόπτερο για να επιστρέψουν, το οποίο πήγε κι ήρθε 17 φορές προκειμένου να μεταφέρει τις βαρύτερες προμήθειες κατά μήκος της κοιλάδας, ενώ τα 2/3 από το κόστος των 3.000 ευρώ τα κατέβαλαν οι κάτοικοι, ενώ το υπόλοιπο ποσό οι τοπικές Αρχές.

Η κατασκευή ενός νέου δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019 αλλά τότε θα είναι αργά για κάποιους στο χωριό. Ένας ηλικιωμένος κάτοικος και ένας γιατρός που αναρρώνει από εγχείριση στο γόνατο ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ, Straitstimes.com, BBC.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση