GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Δίπλα στο ιστορικό ''ΟΧΙ'' η μεγαλύτερη γαλανόλευκη σημαία...

Στα ιερά χώματα όπου διαδραματίστηκαν οι πρώτες μάχες του έπους του 40, στο λόφο όπου είναι γραμμένο το ιστορικό "ΟΧΙ" ,με φόντ...

Στα ιερά χώματα όπου διαδραματίστηκαν οι πρώτες μάχες του έπους του 40, στο λόφο όπου είναι γραμμένο το ιστορικό "ΟΧΙ" ,με φόντο το ύψωμα και το "Μνημείο Μαχητή 1940" ,στο Καλπάκι, βρίσκεται η μεγαλύτερη γαλανόλευκη σημαία. Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία ανήκει στους Εθνοφύλακες Ιωαννίνων με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, στα πλαίσια του εορτασμού των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018» .
Έπειτα από ακούραστη εργασία πολλών ατόμων τις προηγούμενες μέρες ,οι Εθνοφύλακες Ιωαννίνων παρέλαβαν στα χέρια τους τη γαλανόλευκη εμφανώς συγκινημένοι αλλά και περήφανοι που η σκέψη τους έγινε πράξη τιμής προς όλους εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία και την πατρίδα και στους οποίους είναι αφιερωμένο το σύμβολο της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η ανύψωσή της με γερανό όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου.
Έτσι η γιγαντιαία σημαία, που έχει διαστάσεις 27x42μ., και έκταση 1.134 τ.μ απλώθηκε από τους Εθνοφύλακες στο λόφο δίπλα στο ιστορικό ΟΧΙ ,με τη θέα της τόσο από το "Μνημείο Μαχητή 1940" όσο και από την Ε.Ο Ιωαννίνων Κόνιτσας να προκαλεί δέος και ρίγη συγκίνησης στο κόσμο που έχει ξεκινήσει να καταφθάνει στο ιστορικό Καλπάκι προκειμένου να συμμετάσχει στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις και να παρακολουθήσει από κοντά την αναπαράσταση της "Μάχης Καλπακίου" ,που αποτελεί και την κορύφωση των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση