GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέι: Το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων δεν μπορεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε την πίστη της ότι μία συμφωνία σχετικά με το Brexit είναι δυνατή και ζήτησε από την Ε...

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε την πίστη της ότι μία συμφωνία σχετικά με το Brexit είναι δυνατή και ζήτησε από την ΕΕ να μην επιτρέψει το αδιέξοδο για το ακανθώδες ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων να εκτροχιάσει τις συνομιλίες για το Brexit.

Πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, η κυρία Μέι από το βήμα του βρετανικού Κοινοβουλίου εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις πιθανότητες επίτευξης μιας συμφωνίας με την ΕΕ, αλλά επανέλαβε ότι δεν θα συμφωνήσει με οτιδήποτε που μπορεί να διχάσει τη Βρετανία.

Εντούτοις, λιγότερο από έξι μήνες πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να αλλάξει τη στρατηγική της μετά αφότου οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ πάγωσαν αυτό το σαββατοκύριακο, μετά το αδιέξοδο για τα ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Το Δουβλίνο ζήτησε από τη Μέι να τηρήσει τη δέσμευσή της για τα ιρλανδικά σύνορα, μέσω του σχεδίου του «backstop» που θα διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτήν τη διαφωνία να εκτροχιάσει τις προοπτικές μιας καλής συμφωνίας και να μας αφήσει με ένα αποτέλεσμα ‘καμίας συμφωνίας’ το οποίο κανείς δεν επιθυμεί», δήλωσε η πρωθυπουργός.

Παράλληλα είπε ότι ήταν ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις ότι μια μελλοντική εμπορική σχέση θα πρέπει να συνδέεται με μια συμφωνία διαζυγίου για να αποφευχθεί η Βρετανία να παραμείνει σε μια «κατάσταση παραμονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση