GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Debate Παπαδημούλη - Κουμουτσάκου για το Σκοπιανό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ...

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
"Δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κινδύνου ναυαγίου της Συμφωνίας των Πρεσπών, απλώς λειτούργησε αποτελεσματική η έξυπνη επιλογή των εθνικιστών του VMRO, να κρύψουν και να αθροίσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με τις ψήφους της αποχής. Το 91% ναι σε αυτούς που ψήφισαν σημαίνει ότι αν ψήφιζαν ένα εκατομμύριο το ναι θα έπαιρνε 60%. Σε επίπεδο επικοινωνιακό αυτή τη στιγμή εμφανίζονται και οι δύο νικητές, η ουσία παίζεται στο αν μπορέσει να βρει ο Ζάεφ τους 80 που χρειάζεται για τις συνταγματικές αλλαγές" ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.
"Δεν θα διακινδυνεύσω προβλέψεις καθώς μετά το προχθεσινό δημοψήφισμα, έντονη στήριξη στο ναι αλλά σε μικρή μερίδα του εκλογικού σώματος των Σκοπίων, αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η περίοδος της μεγάλης αβεβαιότητας. Το ζήτημα των ταυτοτήτων στα Βαλκάνια είναι ένα σύνθετο θέμα, η περιοχή αυτή είναι βεβαρημένη και το συναίσθημα είναι κυρίαρχο" ανταπάντησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
"Ο κ. Παπαδημούλης πρέπει να προσθέσει στους δύο ηγέτες που είπε πριν πως δεν θέλουν την Συμφωνία, τον Ερντογάν και τον Πούτιν, να προσθέσει και τον κ. Καμμένο. Ο τρίτος πολιτικός ηγέτες μικρού μεγέθους βέβαια σε σχέση με τους άλλους είναι ο κυβερνητικός τους εταίρος" συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
"Θα μεταφέρω αυτό που είπε ο κ. Κουμουτσάκος στον κ. Καμμένο γιατί να τον βάζει ως ηγέτη μεγάλου κράτους όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν, περιποιεί τιμή όσο και αν τον εκλιπαρούν να ρίξει την κυβέρνηση, νομίζω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να γίνει μοχλός για να πραγματοποιηθούν τα σχέδια της ΝΔ να ρίξουν την κυβέρνηση" απάντησε ο κ. Παπαδημούλης.
"Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση υλοποιεί την πάγια εθνική θέση για λύση στο Μακεδονικό με σύνθετη ονομασία. Προκαλώ τον κ. Κουμουτσάκο και τον κ. Μητσοτάκη έστω και ένα κόμμα στην Ευρώπη που να υιοθετεί τις θέσεις της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πεσπών, όλοι την στηρίζουν με εξαίρεση τον Όρμπαν" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση