GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Σταθάκη - Μανιάτη στη Βουλή για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξήχθη σήμερα το πρωί στη Βουλή η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βο...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξήχθη σήμερα το πρωί στη Βουλή η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για την εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας EDS, η οποία ανήκει στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Κότσο Ανγκιούσεφ.

Απαντώντας στη μομφή του κ. Μανιάτη περί σκιών στην εξαγορά της εταιρείας ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης έκανε λόγο για κρυστάλλινη διαδικασία και για μυθολογικού χαρακτήρα κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν με την έναρξη της συζήτησης όταν ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι άνθρωπος της κυβέρνησης ήταν αυτός που εισηγήθηκε την εξαγορά.

Όπως είπε την εισήγηση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αλβανίας Γιώργος Λάντζας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διοριστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

“Γιατί η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την εξαγορά; Διότι την εισήγηση για εξαγορά την έκανε η θυγατρική ΔΕΗ Αλβανίας. Ποιος είναι εκεί διευθύνων Σύμβουλος; Ο Γιώργος Λάντζας. Είναι άνθρωπος που εσείς ως υπουργός Ανάπτυξης το 2016, τοποθετήσατε στο ΔΣ της ΕΒΖ, άνθρωπο δικός σας, της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μανιάτης στον κ. Σταθάκη

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για μυθολογικού χαρακτήρα ερωτήματα, ανακρίβειες και κρυστάλλινη εξαγορά. Ο υπουργός υποστήριξε ότι Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ κάνουν βουτιά στη ναφθαλίνη και εκτίμησε ότι βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση για να ανασύρουν μια υπόθεση η οποία έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο.

Δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει τον κ. Μανιάτη για λογική ανακολουθία λέγοντας πως αν το επιχείρημα είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα, για ποιο λόγο να εξαγόραζε την EDS και να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία για να πείσουμε τους γείτονες να τη δεχθούν.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση