GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Formula 1: Θρίαμβος του Χάμιλτον στη Σουζούκα, αγκαλιά με τον τίτλο ο Βρετανός πιλότος

Τέσσερις αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Λιούις Χάμιλτον είναι… αγκαλιά με τον πέμπτο τίτλο του στη Formula 1!...

Τέσσερις αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Λιούις Χάμιλτον είναι… αγκαλιά με τον πέμπτο τίτλο του στη Formula 1!

Ο Βρετανός πιλότος κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος στη Σουζούκα και πλέον χρειάζεται μόλις οκτώ βαθμούς στο Grand Prix του Όστιν για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, καθώς η διαφορά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ είναι στους 67 βαθμούς.

Ο Γερμανός με Ferrari κατέλαβε την έκτη θέση, κάνοντας και πάλι ένα σημαντικό λάθος. Ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes έκανε το 1-2 για την ομάδα του, ενώ Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο ακολούθησαν με τις δύο Ferrari.

Πέμπτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Force India), Ρομάν Γκροζάν (Haas), Σεμπαστιάν Οκόν (Force India) και Κάρλος Σάινθ (Renault).

Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την pole position, αφήνοντας δεύτερο τον Μπότας που δεχόταν όμως την πίεση του Φερστάπεν, μέχρι ο τελευταίος να τιμωρηθεί με πέντε δευτερόλεπτα για έξοδο από την πίστα και όχι ασφαλή επιστροφή σε αυτή μόλις στον πρώτο γύρο.

Ο Μάγκνουσεν έγινε ο πρώτος πιλότος που εγκατέλειψε μόλις στον δεύτερο γύρο, όταν η Haas του συγκρούστηκε με τη Sauber του Λεκλέρκ. Ο τελευταίος λίγο αργότερα εγκατέλειψε, όπως και ο Χούλκενμπεργκ.

Ο Φέτελ αν και εκκίνησε από την όγδοη θέση, «σκαρφάλωσε» γρήγορα στην τέταρτη, αλλά στον όγδοο γύρο έκανε μια απρόσεκτη κίνηση και συγκρούστηκε με τον Φερστάπεν, με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις. Κατάφερε, κάνοντας και ταχύτερο γύρο, να ανακτήσει αρκετές από αυτές στην πορεία, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τους πρωτοπόρους της κούρσας.

Ο Ρικιάρντο, στο μεταξύ, επωφελούμενος από τα λάθη των αντιπάλων του, κατόρθωσε, ξεκινώντας από τη 15η θέση, να βρεθεί στην τέταρτη.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Όστιν του Τέξας στις 21 Οκτωβρίου.

Η κατάταξη:

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Λιούις Χάμιλτον 331

2. Σεμπάστιαν Φέτελ 264

3. Βάλτερι Μπότας 207

4. Κίμι Ραϊκόνεν 196

5. Μαξ Φερστάπεν 173

6. Ντάνιελ Ρικιάρντο 146

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1 Mercedes 538

2 Ferrari 460

3 Red Bull 319

4 Renault 92

5 Haas 84

6 McLaren 58

7 Force India 43

8 Toro Rosso 30

9 Sauber 27

10 Williams 7

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση