GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο του «GLOBAL HOPE COALITION»

Στο ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός « Global Hope Coalition » , στο περιθώριο της ...

Στο ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός «GlobalHopeCoalition», στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, και είχε ως επίκεντρο την ειρήνη και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, βραβεύτηκαν ηγέτες αλλά και ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο για την συνεισφορά τους στον διάλογο και την συνεργασία ανάμεσα στους λαούς.

Tα φετινά βραβεία του GlobalHopeCoalition απονεμήθηκαν: στον Πρόεδρο του Νίγηρα, κύριο MahamadouIssoufou για την συμβολή του στην διαμόρφωση καλύτερων κοινωνικό-οικονομικών συνθηκών στον Νίγηρα, στην Πρωθυπουργό του Μπαγκαλντές, κυρία SheikhHasina, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα του Μπαγκλαντές, καθώς και στον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Μεσόγειο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova και με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας Vladimir Voronkov

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αφιέρωσε το βραβείο στον Ελληνικό λαό για τον τρόπο με τον οποίο «αγκάλιασε» τους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ιστορικά οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι είναι ένας λαός που χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Εκτός από πολιτικούς ηγέτες, το GlobalHopeCoalition βράβευσε και τους "Ήρωες κατά του Εξτρεμισμού" ανθρώπους δηλαδή που με το παράδειγμα τους αποτελούν πρότυπα κατά της βίας και της μισαλλοδοξίας.

Ανάμεσα τους βραβεύτηκαν ο Γάλλος MahadouGassama, o οποίος είχε βραβευτεί και από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν επειδή, χωρίς δισταγμό, είχε σκαρφαλώσει σε ένα μπαλκόνι για να σώσει ένα μωρό που κινδύνευε, η συγγραφέας από την Νιγηρία ChimamandaNgoziAdichie, η πρώτη γυναίκα ραβίνος κυρία DelphineHorvilleur, και πολλοί άλλοι.

O Πρόεδρος του Νίγηρα, η Irina Bokova, η Πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και ως μέλος του LeadershipCouncil του GlobalHopeCoalition, κλήθηκε να απονείμει το βραβείο «Ήρωες κατά του Εξτρεμισμού» στην κυρία BochraBelhajHmida, βουλευτή από την Τυνησία και Πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικών Ελευθεριών και Ισότητας. Η βουλευτής από την Τυνησία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ πρόσφατα εισηγήθηκε την νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών από το Σύνταγμα της χώρας της.

«Το έργο και η προσωπικότητα της κυρίας Bochra Belhaj Hmida αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από προσωπικότητες που πολεμούν για ένα καλύτερο αύριο», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την απονομή.

H Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά την διάρκεια της ομιλίας της

Η βράβευση του Mahadou Gassama

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την κυρία Βαρδινογιάννη, η κυρία BochraBelhajHmida δήλωσε ότι είναι ιδιαιτέρως συγκινημένη για την μεγάλη τιμή που της γίνεται, τόσο με την βράβευση όσο και με την απονομή του βραβείου από μια προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας με μεγάλη προσφορά και κοινωνικό έργο, όπως είναι η κυρία Βαρδινογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo «GlobalHopeCoalition» είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με εκπροσώπηση στην Νέα Υόρκη, τη Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ, και έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας πλατφόρμας για την υποστήριξη των προσώπων που μάχονται απέναντι στην βία και την τρομοκρατία και που με το έργο τους χτίζουν γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς.

Η Irina Bokova, πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO

H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη βραβεύει την Τυνήσια βουλευτή Bochra Belhaj Hmida

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση