GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

La Repubblica: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλι...

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησηςκαι σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η Ιταλία έθεσε ως στόχο ένα έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για το 2019, πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας έναντι της ΕΕ.

Η Ιταλία έχει δημόσιο χρέος υψηλότερο από το 130% του ΑΕΠ και οι φόβοι στις Βρυξέλλες είναι ότι μία μεγάλη αύξηση του ελλείμματος μπορεί να οδηγήσει το χρέος εκτός ελέγχου και σε μία αναδιάρθρωσή του με δραστικό "κούρεμα" των κατόχων ιταλικών ομολόγων.

Στο ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αναφέρεται επιστολή που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Με μια πρώτη ανάγνωση το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αποτελεί σημαντική απόκλιση από την δημοσιονομική πορεία που υπέδειξε το συμβούλιο της ΕΕ, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», αναφέρεται στην επιστολή.

Ζητείται, επίσης, από τις ιταλικές αρχές, «να βεβαιώσουν ότι ο προϋπολογισμός συνάδει με τους κοινούς φορολογικούς κανόνες».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση