GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα τουρκική Navtex - "Βγάζουν" για έρευνες το πλοίο Barbaros

Δυτικά της Κύπρου, στα νοητά όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας στέλνει αυτή την φορά το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» η Τουρκία, σε περ...

Δυτικά της Κύπρου, στα νοητά όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας στέλνει αυτή την φορά το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» η Τουρκία, σε περιοχή που επικαλύπτει τμήματα των τεμαχίων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται για περιοχή έκτασης 44.000 τετρ. χιλιομέτρων στην οποία σύμφωνα με παράτυπη τουρκική Navtex που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιήσει τις παράνομες σεισμογραφικές έρευνες το τουρκικό σεισμογραφικό, κατά την περίοδο 18 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι τμήμα της περιοχής που «δεσμεύτηκε» είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας και περιλαμβάνει τον «Κήπο των σπόγγων». Οι ημερομηνίες και η περιοχή που επέλεξαν οι Τούρκοι για να στείλουν το «Μπαρμπαρός» δείχνουν εμφανώς ότι κύριος σκοπός είναι η επίδειξη παρουσίας κατά την περίοδο των γεωτρήσεων της ExxonMobil στο τεμάχιο 10.

Το δυτικό άκρο της περιοχής απέχει 220 χιλιόμετρα από την Ρόδο και το ανατολικό άκρο 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Πάφου. Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που προβλέπει η τουρκική παράτυπη Navtex, απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τους δύο πρώτους στόχους γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση