GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Banksy εξηγεί γιατί κατέστρεψε τον πίνακά του - Το βίντεο που ανέβασε στο Instagram

Ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει πώς τοποθέτησε τον καταστροφέα εγγράφων στην κορνίζα ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του, δημοσίευσε ο...

Ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει πώς τοποθέτησε τον καταστροφέα εγγράφων στην κορνίζα ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του, δημοσίευσε ο Banksy στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

"Το Κορίτσι με το Μπαλόνι", έγινε κομμάτια μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του, τη στιγμή που το σφυρί κατοχύρωνε το έργο για 1.042.000 λίρες, ένα ποσό το οποίο ήταν ανάλογο με το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργου του καλλιτέχνη σε δημοπρασία, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Ο καλλιτέχνης έγραψε δίπλα στο βίντεο, μία φράση που είχε πει ο Πικάσο: "Η επιθυμία να καταστρέφεις, είναι επίσης μια δημιουργική επιθυμία".

"Πριν από μερικά χρόνια, τοποθέτησα κρυφά έναν καταστροφέα εγγράφων σε έναν πίνακα, σε περίπτωση που έβγαινε ποτέ σε δημοπρασία" αναφέρεται στο βίντεο. Στη συνέχεια ακολουθούν σκηνές από την τοποθέτηση του καταστροφέα, καθώς και από τη δημοπρασία, όπου οι παρευρισκόμενοι δείχνουν να τα έχουν χαμένα, μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει.

"Φαίνεται ότι μόλις μας την έφερε ο Banksy", ανέφερε ο Άλεξ Μπρανστσίκ, ο διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του οίκου. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε ανεβάσει επίσης στο Instagram, μια φωτογραφία που δείχνει έκπληκτους τους παριστάμενους να παρακολουθούν το έργο να αυτοκαταστρέφεται με τη λεζάντα: "Φεύγει, φεύγει, έφυγε...".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση