GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ.Γ. ΓΣΕΕ: Οι χαμένοι στην ιστορία των μνημονίων είναι οι φτωχοί εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι

Για την απορυθμισμένη κατάσταση στην αγορά εργασίας και τους μειωμένους μισθούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 10 χρόνια, μί...

Για την απορυθμισμένη κατάσταση στην αγορά εργασίας και τους μειωμένους μισθούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 10 χρόνια, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.
"Επιβεβαιωνόμαστε σε αυτό που λέμε τα 7 χρόνια των μνημονίων. Η μείωση στη διαθέσιμη πίτα για τους εργαζόμενους στη χώρα μας είναι τεράστια. Οι μισθοί των εργαζομένων το 2012 μειώθηκαν κατά 22% και 32% μόνο στον κατώτατο μισθό. Ο χαμένος στην ιστορία των 8 χρόνων μνημονίων είναι οι φτωχοί εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουτσούκης .
Παράλληλα, υποστήριξε ότι "οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουν αλλάξει από αυτήν την κυβέρνηση η οποία επικαλείται ότι είναι υπέρ των αδυνάτων και των αδυνάμων εργαζομένων. Φύγαμε από το ένα άκρο που κάποιοι επικαλούνται ότι είναι υπερυθμισμένη αγορά εργασίας και έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, την απόλυτη απορύθμιση", εκτιμώντας ότι "οι εργαζόμενοι ανέχονται και την απληρωσιά προκειμένου να έχουν δουλειά. Δεν έχει απομείνει τίποτα όρθιο. Οι εργοδότες χρησιμοποίησαν την τρόικα ως μαγαζάκι τους για να βάλουν στη διαδικασία ψήφισης Νόμους που είναι κατά των εργαζομένων".
Αναφερόμενος στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ σχολίασε ότι "αν ο κ. Τσακαλώτος που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, έχει αποφασίσει να δώσει στους εργαζόμενους του υπ. Οικονομικών ένα επίδομα, δεν σημαίνει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει ανάλογα επιδόματα".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση