GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής: Σοβαρές πολιτικές ευθύνες στις υποθέσεις φοροδιαφυγής που κινδυνεύουν με παραγραφή

"Μη αξιοποιήσιμες'' χαρακτήρισε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττι...

"Μη αξιοποιήσιμες'' χαρακτήρισε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης τις περίπου 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής που κινδυνεύουν με παραγραφή και καταλόγισε στην κυβέρνηση ''σοβαρές πολιτικές ευθύνες''.
"Οι περισσότερες υποθέσεις δεν είναι αξιοποιήσιμες. Θα υπάρξουν προβλήματα και δεν θα μπορέσει το δημόσιο να βεβαιώσει και να εισπράξει έσοδα. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης .
Παράλληλα, ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι "η υποστελέχωση δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη υπηρεσία. Υποστελεχωμένες είναι όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, υποθέσεις μένουν αναξιοποίητες. Υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, δεν υπάρχουν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ξέρουν να κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους".
"Ήμασταν απέναντι και διαφωνούσαμε στη νέα δομή. Ο ιδρυτικός Νόμος είχε κάποιες ατέλειες όσον αφορά τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Είχαμε πει ότι αυτή η δομή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πάμε να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου και το αποτέλεσμα είναι να χάνονται έσοδα", πρόσθεσε.
Για τις συγχωνεύσεις των εφοριών, ο κ. Σπανάκης υποστήριξε ότι "η κατάσταση των συγχωνευμένων εφοριών, της απαξίωσης, την υποστελέχωσης των υπηρεσιών φέρνει προβλήματα και στην καθημερινότητα του φορολογουμένου", τονίζοντας την ανάγκη της ''γενναίας κοινωνικής ρύθμισης''. "Πρέπει άμεσα να έρθει μία γενναία κοινωνική ρύθμιση 120 δόσεων σύμφωνα με το διαθέσιμο εισόδημα του καθενός. Πρέπει άμεσα να έρθουν οι ρυθμίσεις, ο κόσμος πάει και ξεσπάσει στις εφορίες. Να μπορέσει ο κόσμος να κάνει ρύθμιση γιατί οι κατασχέσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση