GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιογράφοι σχολιάζουν την παραίτηση Κοτζιά

Δημοσιογράφοι σχολίασαν στον Realfm 97,8 την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τις εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του πρώην πλέον υπουργ...

Δημοσιογράφοι σχολίασαν στον Realfm 97,8 την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τις εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του πρώην πλέον υπουργού Εξωτερικών.
O Διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, Πάνος Αμυράς, ανέφερε ότι "η απομάκρυνση του κ. Κοτζιά νομίζω δεν έχει εξαλείψει τους λόγους της κρίσης. Δηλαδή αυτή η δυσαρμονία που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Καμμένου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει, και παραμένει μάλιστα και αναδεικνύεται ίσως συμβολικά με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών".
"Η διαφωνία πλέον δεν θα είναι με τον κ. Κοτζιά αλλά με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών μάλλον οι εξελίξεις δεν προσδιορίζονται αποκλειστικά μόνο από ότι γίνεται στην κυβέρνηση αλλά και από ότι γίνεται στα Σκόπια" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Ο διευθυντής της "Εστίας", Μανώλης Κοττάκης τόνισε ότι "Είναι γνωστό ότι έχουν διαταραχθεί οι προσωπικές σχέσεις του κ. Κοτζιά με τον κ. Λαβρόφ μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών. Γι'αυτό μεταβαίνει στη Μόσχα πρώτα ο κ. Καμμένος και μετά ο κ. Τσίπρας, δεν είχαμε ενημέρωση μέχρι προχθές ότι θα πήγαινε ο κ. Κοτζιάς. Τώρα σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, αν δει κανείς ημερολογιακά τα γεγονότα θα καταλήξει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα, ο κ. Καμμένος αφού συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό μετέβη στις ΗΠΑ μαζί με τον κ. Πάιατ, συναντήθηκε με τον κ. Μάτις και μετά συνάντησε τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών. Όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών δέχεται να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, εγώ στη θέση του κ. Κοτζιά θα προβληματιζόμουν, όπως πιστεύω ότι προβληματίστηκε από την εξέλιξη αυτή".
Ακούστε το ηχητικό:

Τέλος, ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας "Αυγή", Ανδρέας Πετρόπουλος, σχολίασε ότι "Το μήνυμα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού είναι σαφές, είναι ένα μήνυμα αποκλειστικά προς την πλευρά του κ. Καμμένου".
"Θεωρώ ότι μπαίνοντας στο υπουργικό συμβούλιο σε μεγάλο βαθμό ο Πρωθυπουργός είχε καταφέρει να κλείσει το θέμα Καμμένου, με τις δηλώσεις από την Αμερική και τις υποδείξεις, η άποψη μου είναι ότι από το ραντεβού της προηγούμενης ημέρας έχει καθησυχαστεί το κλίμα. Υπήρξε όμως έντονη αντιπαράθεση όχι μόνο για το Σκοπιανό αλλά και για τα κονδύλια. Εκεί λοιπόν βρίσκεται το κλειδί, εκεί θεωρεί ότι αδικήθηκε ο κ. Κοτζιάς. Δεν είναι χθεσινός ο κ. Κοτζιάς, έχει μακρά θητεία, εκεί θεώρησε δεν καλύπτεται συνολικά και θίχτηκε" ανέφερε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση